Sve je spremno za Evropski seniorski džudo kup “Srbija open”

Objavio | June 8, 2018 u 8:49 am | Nema komentara | Najave

U oganizaciji Džudo saveza Srbije  i ove sezone  već jedanaesti put u nizu, ugostićemo najbolje takmičare ovog olimpijskog sporta u Beogradu na Evropskom seniorskom džudo kupu „Srbija open“, 9 i 10.  juna u SC Šumice.

 

Evropski seniorski džudo kup je ujedno jedino takmičenje na teritoriji naše zemlje koje svake godine  okuplja elitu olimpijskog borilačkog sporta u srpskoj prestonici.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kao i grad Beograd, pokrovitelji su Evropskog seniorskog kupa u judou .

 

Do sada je potvrđeno učešće takmičara iz 33 države odnosno više od 300 džudista  u muškoj i ženskoj konkurenciji sa tri kontinenta.

Važno je istaći da je Evropski seniorski  kup takmičenje koje spada u grupu od TOP 10  zvaničnih nadmetanja  pod okriljem Evropske džudo unije. Za nas je ovo šesti Evropski seniorski kup u nizu. Ujedno ovo je deveto po redu „Srbija open“ takmičenje s kojim su tada Džudo klub Crvena zvezda i Džudo savez Srbije aplicirali i dobili organizaciju Evropskog seniorskog kupa koji je prošle godine prerstao i u Svetski kup.

Ovo  je ne samo najveće judo takmičenje u regionu koje se održava svake godine uveć je i nadmetanje koje se direktno boduje za evropsku odnosno svetsku rang listu.

Ponosni smo jer uz odlične ocene za organizaciju koje dobija Džudo savez Srbije imamo i takmičare koji  su pišu zlatnim stranicama srpsku sportsku istoriju

Nemanja Majdov aktuelni svetski prvak I vicešampion Evrope, Aleksandar Kukolj evropski šampion i više od godinu dana prvi na svetskoj rang listi, Milica Nikolić bronzana na Evropskom seniorskom I bronzana na EP ali i dvostruka šampionka Evrope do 23 godine I trenutno 4. na Svetskoj rang listi kao I naša odlična  Jovana Rogić, Žarko Ćulum. Uz njih tu je i plejada mladih šampiona koje predvodi Anja Obradović i njena sestra Jovana, Andrea Stojadinov, Marica Perišić, Nađa Petrović, Marija Vuković

Za srpske takmičare ovo je idealna prilika da na domaćem terenu odmere snage sa najboljim borcima iz Evrope.


Komentari su zatvoreni.

© 2011 WideZine. All rights reserved.