Brašnjović vicešampionski, Obradovićeva bronzana u Berlinu

Objavio | August 5, 2018 u 12:55 am | Nema komentara | Vesti

Reprezentativci Džudo saveza Srbije bili su uspešni i ovog vikenda. Uz seniora Nemanju Majdova na seniorskom GP u Zagrebu, obradovali su nas i naši odlični juniori, Darko Brašnjović ( do 90 kg)  i Jovana Obradović ( do 63 kg)  na Evropskom džudo kupu u Berlinu.

Darko Brašnjović je vicešampionskim zvanjem u kategoriji do 90 kilograma  očekivano nastavio sa odličnim rezultatima na medjunarodnoj sportskoj sceni. Brašnjović je bukvalno pokosio sve protivnike u prestonici Nemačke. Od Rusa Nazara Menšikova, Sebastijana Šnajdera (Austrija), zatim Holandjanina Tone Bonešanskera, preko Nemca Tima Šmita u polufinalu. Nedostajalo je malo sportske sreće srpskom reprezentativcu u finalnom duelu sa Gruzijcem Lašom Bekaurijem, čime se Brašnjović iz Berlina vraća sa srebrnom medaljom.

Odlična je bila i Jovana Obradović koja se na ovom Evropskom juniorskom kupu okitila bronzanim odličjem. Jovana je u kategoriji do 63 kilograma u prvom meču pobedila Jasmin Hemersli ( Španija)a zatim i Belgijanku Martin Sadouni. U trećoj borbi u Berlinu,  domaća predstavnica Anabel Winzig bila je bolja od srpske reprezentativke. Ipak na putu do medalje, sada već u repasažu, Obradovićeva je pobedila u još tri meča. Britanku Moli Gejm, zatim i Gabrijelu Morales ( Brazil) da bi potom savladala i Nemicu Denu Pol čime se  izborila za još jedno odličje sa međunarodne sportske scene.

Čestitke Darku Brašnjoviću i Jovani Obradović na odličnom rezultatu

 

 

 

 

 


Komentari su zatvoreni.

© 2011 WideZine. All rights reserved.