Održano 4. kolo Prve judo lige Srbije

Objavio | December 4, 2011 u 11:38 pm | Nema komentara | Domaća takmičenja, Prva judo liga Srbije, Takmičenja i rezultati, Vesti

U nedelju, 04.12.2011. godine, u Pančevu i Kikindi, održano je zadnje kolo Prve judo lige Srbije nakon čega su poznati učesnici Play-off-a ali i ko ispada iz lige. „Ruma“ je ostala neporažena i zasluženo ide u Play-off sa prve pozicije. „Trudbenik Cortega“ je u direktnom susretu sa „Slovenom“ izborio opstanak u ligi iz koje su ispali „Sloven“ i „Partizan“ iz Kraljeva.

REZULTATI 4. KOLA:

Dvomeč u Pančevu:

„TRUDBENIK CORTEGA“ :  „SLOVEN“                       2:0            6:4        (30:20)

Tromeč u Pančevu:

„DINAMO“                          : „RUMA“                            0:2             4:6       (20:25)

„RUMA“                               : „PARTIZAN“- KR.            2:0          10:0        (50:  0)

„DINAMO“                          : „PARTIZAN“-KR.             2:0            8:2        (40:10)

 

Tromeč u Kikindi:

„PARTIZAN“-KI                  : „BEZBEDNOST“               0:2          0:10        (0:47)

„BEZBEDNOST“                 : „PROLETER“                     2:0          6:  4        (30:17)

„PARTIZAN“-KI                  : „PROLETER“                     2:0          6:  4        (25:17)

T A B E L A POSLE 4. KOLA

KOMENTAR:

Kao što se i očekivalo najzanimljivija je bila borba za ulazak u Play-off, ali ništa manje zanimljiva nije bila ni borba za opstanak u ligi. Posle mečeva u zadnjem kolu, „kratkih rukava“ ostali su „Proleter“ iz Zrenjanina  i „Sloven“ iz Rume. Zrenjaninci su ispali iz Play off-a, a Rumljani iz Lige. Za utehu im je plasman komšija na prvo mesto odakle će startovati u polufinalu Play-off-a, protiv „Dinama“. Drugi polufinalni par će biti „Bezbednost“ i „Partizan“ iz Kikinde a pobednici ovih mečeva radiće za prvaka lige, dok će poraženi u polufinalu  zauzeti  3-ća mesta, bez borbe.

Rumljani su danas u Pančevu ponovo pokazali da su sazreli za prvo mesto i nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Trener Bećagol je uspeo stvoriti mladu i snažnu ekipu koja zna šta hoće i glavni su pretendent za plasman u Super ligu. No na tom putu su im i „Bezbednost“ i Kikinđani, koji će vrebati svaku priliku da ih iznenade. Naravno pre toga moraju u međusobnom duelu odlučiti ko će na megdan „Rumi“, od koje se očekuje siguran plasman u finale, jer je Pančevcima i sam plasman među prve 4 ekipe već dobar rezultat. Sudeći po današnjem meču u kom su novosadski „plavci“ deklasirali kikinđane sa 10:0 i to u Kikindi, prednost je na strani ekipe trenera Svete Dragovića, koji je kormilo ovog kluba preuzeo tek ove godine i kiksnuo samo jednom u ovoj ligi. Da li će to i ostati jedini poraz, videćemo već za dve nedelje. Nakon ispadanja iz Super lige, pre dve godine, Zrenjaninci nikako da se oporave, i već drugu godinu ostaju na pragu Play-off-a, i bez šanse za povratak u elitu. Trener Bogdan Šuica će morati više poraditi na svojoj ekipi ako želi da se u narednoj ligi nađe u Play-off-u. Za razliku od njega, treneru Ljubi Stanišiću polazi od ruke da svoju mladu ekipu pozicionira u prve četiri. Šteta je što, za više od toga, nema ambiciju. I od kikinđana se očekivalo više ali se sa njima nikad ne zna. Oni uvek imaju potencijal da svakog pobede i u Play-off-u se sigurno neće predati. Mladi trener Krstekanić dobro radi a preko potrebno iskustvo će mu  morati nadomestiti predsednik kluba, Svetislav Vukmirica. Zajedno su odličan tandem koji se ne sme podceniti.

VAŽNO OBAVEŠTENJE:

Kao što je i odlučeno na Liga odboru,  svi učesnici Play-off-a  imaju pravo da se kandiduju za organizatora završnice lige, a domaćinstvo će dobiti onaj klub koji ponudi najbolje uslove. Direktor lige čeka, do srede, 07.09.2011. da mu svi zainteresovani klubovi dostave kandidaturu sa planom organizacije. Pošto je Play-off Super lige pomeren na 10. Decembar, stvorili su se uslovi da se naš Play-off održi u subotu 17.12.2011. godine. Vreme i mesto će biti određeni u dogovoru sa domaćinom.

Sremska Kamenica, 04.12.2011. godine

Pripremio: Direktor, Andrija Mumović

Kompletan izveštaj i tabelu u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.


Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

© 2011 WideZine. All rights reserved.