Milica Nikolić na korak do medalje

Objavio | August 20, 2018 u 10:33 pm | Nema komentara | Vesti

Elita džudo sporta i ovog vikenda odmerava snage, ovoga puta na gran priju u Budimpešti. Najbolja srpska takmičarka u ovom olimpijskom borilačkom sportu Milica Nikolić (peta na Svetskoj rang listi) opravdala je očekivanja, iako se nije domogla medalje. Ovoga puta Nikolićeva je bila na korak od odličja i iz Mađarske se vraća sa plasmanom na peto mesto.

Malo sportske sreće nedostajalo je Nikolićevoj da se i sa ovog takmičenja vrati s medaljom. Nikolićeva (prvi nosioc) je u konkurenciji do 48 kg očekivano pobedom počela takmičenje. Ruskinju Anastasiju Pavlenko pobedila je na ipon 10:0. Nemicu Katarinu Menz bacila je prvo na vazari (1:0) a zatim iponom rešila pitanje pobednice.

Japanka Endo Hiromi pomrsila je račun Milici Nikolić. Poraz u trećem kolu odveo je Nikolićevu u repasaž. Naša takmičarka je prvo savladala na ipon Argentinku Paulu Pareto, a potom je vodila borbu za odličje protiv Slovenke Maruše Štangar. I ovoga puta Slovenka je pročitala Nikolićevu, jer je ove godine bila jbolja i na gren slemu u Tbilisiju.

Jovana Rogić (do 57 kg) je i na takmičenju u Mađarskoj još jednom pokazala zašto od nje očekujemo rezultate vredne pažnje. Italijanku Juliju Kaćijano savladala je u prvom kolu iponom. U drugom i odličnu Rumunku Korinu Stefan. Ipak, u trećem od Rogićeve bila je bolja predstavnica Kanade Krista Degući.

Strahinja Bunčić (do 66 kg) odlično je počeo takmičenje protiv Đogoa Sesara iz Gvineja Bisao) koga je savladao u prvom kolu. U drugom meču Batsuuri Adija iz Mongolije savladao je Bunčića, čime je za njega završeno učešće na GP. Denis Jurakić (do 66 kg) u prvom kolu eliminisan je od domaćeg džudiste Marka Čeha. Filip Nurkić (do 60 kg) na GP premijeri izgubio je od Janislava Gerčeva (Bugarska).

Na tatami sutra  izlaze Svetlana Dakić (do 63 kg), Ljubiša Kovačević (do 73 kg) i Milan Mihajlović (do 81 kg).


Komentari su zatvoreni.

© 2011 WideZine. All rights reserved.