Perišićeva i Obradovićeva bronzane u Sofiji

Objavio | September 18, 2018 u 9:22 am | Nema komentara | Vesti

Anja Obradović i Marica Perišić još jednom su nas obradovale odličnim rezultatom na medjunarodnoj sportskoj sceni.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u Sofiji srpske gracije uspele su da na najbolji način ostvare kontinuitet odličnih rezultata i potvrde svoje mesto u vrhu. Marica Perišić okitila se bronzom u kategoriji do 57 dok je Anja Obradović obradovala sve ljubitelje džudoa u Srbiji identičnim rezultatom u konkurenciji do 63 kilograma.

Marica Perišić je difinitivno imala svoj dan na Evropskom prvenstvu. Ove godine potvrdila je vrhunsku klasu i u konkurenciji juniora. Odličan i energičan početak na EP i tri  pobede.  Ruskinja Margarita Šrejner, Mzia Bebošvili iz Gruzije a zatim i Čehinja Vera Zemanova. Francuskinja Sara Leoni koja se u Sofiji okitila zlatom na žalost našla je slabu tačku kod Perišićeve. Ipak u duelu sa Nemicom Karolin Frice koji je odlučivao o osvajaču bronzane medalje Marica Perišić pokazala je da je spravom među najboljima. Kao i u prethodnim mečevima wazari pa ipon i ubedljiva pobeda za bronzu oko vrata.

-Utiske jos uvek savladavam postepeno. Bio je to veoma dug i težak dan sa jakim borbama. Žreb me nije mazio, ali uspela sam i sa tim da se izborim i zato mi je jako drago što sam uspela da se popnem na to postolje nasuprot svemu. Veoma sam srećna sto se tiče celokupnog dana, podrške koju sam imala od strane prijatelja, trenera, Saveza i celog tima generalno -rekla je Marica Perišić za naš sajt.

Istog dana uz Maricu i  Anja Obradović obradovala je sve ljubitelje džudoa u Srbiji. U kategoriji do 63 kilograma Obradovićeva se okitila bronzanim odličjem. Očekivano i Anja nizala je pobede. Norvežanka Rosa Alsgard za početak, zatim Aida Vasiliauskaite iz Litvanije a onda i Laerke Olsen iz Danske. Slovenka Lia Ludvik (koja je i osvojila zlato do 63 kg) zaustavila je srpsku šampionku u polufinalu. Ipak Anja u borbi za bronzu ne ostavlja Francuskinji Manon Deketer ni malo prostora za manevar, čime postaje vlasnik još jedne vredne evropske medalje.

-Jako mi je drago sto sam ponovila rezultat iz 2016 godine. Iako sam prošle godine bila prva za kadete u juniorskoj konkurenciji nisam uspela da uzmem medalju. Srećna sam što sam ovaj put došla do medalje što se od mene i očekivalo.

Anja se prisetila da tokom ove godine nije sve baš teklo kako je želela.

-Sezonu sam započela sa jako velikom povredom, imala sam pauzu i dugo sam bila van strunjače. Nisam bila sigurna da li sam se oporavila i da li sam spremna za ovako veliko takmičenje. Imala sam veliki strah da se opet ne povredim ali sada sam Zadovoljna  rezultatom. Nadam se da će u narednom periodu biti sve dobro i da ću uspeti još bolje da se spremim za Svetsko prvenstvo koje me očekuje u nastavku sezone-istakla je Anja Obradović.

Sve pohvale zaslužuje i Darko Brašnjović,  koji je u kategoriji do 90 kilograma bio na korak do medalje.


Komentari su zatvoreni.

© 2011 WideZine. All rights reserved.