Anja bronzana, Darko na korak do medalje

Objavio | October 22, 2018 u 4:47 pm | Nema komentara | Vesti

Odlične vesti opet nam stižu sa Svetskog juniorskog prvenstva. Anja Obradović osvojila je bronzano odličje u konkurenciji do 63 kilograma čime je ostvarila kontinuitet vrhunskih rezultata na medjunarodnoj sportskoj sceni.  Darko Brašnjović bio je na korak od medalje u kategoriji do 90 kilograma čime je učešče na SP  završio plasmanom na peto mesto.

Anja Obradović je osvajanjem svetske medalje  još jednom potvrdila nesumnjivi  kvalitet. Kao što smo i očekivali  Anja je krenula sigurno od prvog meča. Emiliu Kanerva iz Finske pobedila je na wazari. Belgijanku Selinu Delen u drugom kolu rešila je maksimalnim rezultatom 10:0. U trećem kolu Holandjanka Sane Vermer, nekadašnja svetska šampionka za kadete ali i bronzana sa Gran prija u Hagu pročitala je srpsku šampionku i ovaj duel završila iponom. Mogućnost za osvajanje svetskog odličja Obradovićeva je morala da traži kroz  repasaž. Pre svega sa Čehinjom Renatom Zahovom koju je savladala iponom za samo 36 sekundi a zatim i u Selindom Korozo iz Ekvadora, koju je pobedila maksimalnim rezultatom čime je dodala još jednom značajno odličje u bogatu riznicu Džudo saveza Srbije. Ipak borba za bronzu kao uostalom i svaki meč na ovom svetskoj smotri nije bio ni malo niti lak niti jednostavan. Bio je to pravi trileru u kome je srpska šampionka i aktuelna trećeplasirana sa Evropskog juniorskog prvenstva uspela da pobedi Korozo, prvog nosioca u kategoriji do 63 kilograma na ovoj svetskoj smotri.  Korozo je pokušala da naprve uči matom ali je se u sledećem momentu našla na ledjima što Anja Obradović nikako nije propustila da kazni. Zahvatom srpska šampionka osvojila je još jedno odličje za našu zemlju na SP za juniore na Bahamima.

Na korak od medalje bio je i odlični Darko Brašnjović. On je u kategoriji do 90 kilograma ostvario plasman na peto mesto.  Darko je kao nosilac bio slobodan u prvom kolu. U drugom savladao je odličnog Poljaka Sebastiana Oldaka iponom. Tonija Miletića (Bosna i Hercegovina)pobedio je na wazari u trećem kolu i plasirao se u polufinale. Ipak Gruzijac Laša Bekauri je ovoga puta odneo pobedu u duelu sa srpskim šampionom. U meču za bronzu Turčin Mert Sismanlar je ekspresno rešio pitanje pobednika, čime je Darko Brašnjović  ovu svetsku smotru završio sa plasmanom na peto mesto.


Komentari su zatvoreni.

© 2011 WideZine. All rights reserved.