Aleksandar Veliki odbranio tron u Hagu

Objavio | November 20, 2018 u 12:16 pm | Nema komentara | Vesti

Aleksandar Veliki –Aleksandar Kukolj ( do 90 kg) srpski šampion još jednom je dokazao zašto je vrhunski borac. Na Gran priju u Hagu odbranio je zlatnu medalju osvojenu minule godine, ali i ne samo to. U duelu za zlatno odličje, potukao je aktuelnog svetskog šampiona, Španca Nikoloza Sherazadišhvilija bukvalno u prvih 39 sekundi meča. Za internet stranicu Džudo saveza Srbije srpski šampion kaže:

-Impresioniran sam svojim učešćem na Gran priju u Hagu. Mislim da nikad nisam imao ovako briljantan dan, bio sam oštar, bistar, strpljiv. Šta god da sam pokušao, išlo je. Glava mi je bila bistra u svakom momentu i jasno sam znao u kom pravcu bi borba trebala da ide – bio je iskren Aleksandar Kukolj.

Iako je Nikoloz Sherazadišvili aktuelni svetski šampion, planetarni broj 2, srpski džudista Aleksandar Kukolj sa Špancem ima pozitivan skor kada su u pitanju medjusobni dueli. 3:1

-Poslednji put me je pobedio ali takvi borci mi odgovaraju. Španac je otvoren za borbu, prihvata i ne folira se, ne beži u tok meča što je naravno dobro. Kada protivnik uđe u borbu sa oružjima koje imam svakom mogu da napravim problem rekao je Aleksandar Kukolj. 

Da je velemajstor na strunjači dokazao je Kukolj ne samo u finalu, već i od prvog meča Gran prija u Hagu na kome je branio tron.  Rus Aleksandar Rosliakov eliminisan je sa 10: 0 u prvom duelu. Iponi su se redjali, pao je prvo Britanac Frejzer Čemberlen, zatim i Ukrajinac Kedjau Nbali a onda i Belgijanac Joakim Botjo.  Sasvim je sigurno da su  Kukolju više nego prijale  pripreme za poslednji Gran pri u godini i to u Rio de Žaneiru (gde je na vojnom SP osvojio i bronzano odličje) sa Brazilcima Flavio Kantom i Davidom  Mourom. Da je u odličnoj formi Kukolj je još jednom potvrdio i u Hagu. Zlatno odličje osvojio je bacanjem na niskim seo –otoši, što je zapečatio iponom.

Pobedio sam ga u prvom minute ali sam I sve ostale borbe rešio iponom. Bukvalno mi je sve išlo što se i videlo i najvažnije je da sam se dobro osećao.  Baš mi je dobro išlo takmičenje.

Posle trijumfa u Hagu, srpskog šampiona očekuje povratak u srpsku prestonicu.

-Prema planu biću u Beogradu naredne dve nedelje a zatim me očekuju pripreme u Japan i naravno Masters u Kini –zaključio je Aleksandar Kukolj.


Komentari su zatvoreni.

© 2011 WideZine. All rights reserved.