Jagodinci u poslednji čas spasili prvoligaški status / Play-Off će biti u subotu 22.12.2012. u Rumi

Objavio | December 16, 2012 u 7:55 pm | Nema komentara | Prva judo liga Srbije, Vesti

U nedelju, 16.12. 2012. godine u Nišu, održana su dva poslednja meča Prve judo lige Srbije u kojem su se sastali domaći „Niš“, „Lokomotiva Omladinac“ iz Vršca i „13.Maj“ iz Jagodine. Ovo su zaostali mečevi 5. kola Prve judo lige Srbije, koji su trebali biti održani 09.12.2012. godine u Jagodini, ali je održan samo jedan meč, i to između domaćina i „Niša“, pošto Vrščani nisu uspeli stići do Jagodine, zbog snežne mećave koja je zahvatila Srbiju a najviše područje Vojvodine.

U Nišu se već u prvom meču rešavalo ko će uz Nišlije ispasti iz lige, pošto su i Jagodinci i Vrščani imali samo po 2 boda. U direktnom meču Jagodinci su bili bolji i rezultatom 8:2 (30:7) pobedili Vrščane, što im je obezbedilo 9. mesto na tabeli, a time i opstanak u ovogodišnjem prvoligaškom karavanu.

U meču između domaćina i Banaćana, bolji su bili gosti, koji su pobedili tesnim tezultatom, 5:5 (17:15). Na njihovu žalost ova pobeda im nije donela opstanak u ligi jer su izgubili dirketni meč od Jagodinaca a u prethodnim kolima propustili mnogo toga, kao i Nišlije.

Delegat je bio Spasić Dragan iz Niša a mečeve je sudila Ivana Ignjatović.

Dilema o ishodu neodržanog meča između „Slovena“ iz Rume i „Dinama“ iz Pančeva je dobila epilog ODLUKOM Direktora lige, da zbog neopravdanog nedolaska Pančevaca na ovaj meč, čije je održavanje bilo zakazano za 12.12.2012. godine, u Zrenjaninu, a primenjujući čl. 17 Propozicija lige, meč registruje službenim rezultatom 2:0 /10:0/ (50:0) u korist “Slovena”. Sa ova dva “službena” boda “Sloven” je izbio na čelo tabele jer je u ovogodišnjoj sezoni poražen samo jednom i to od komšijske “Rume”.  Direktoru lige nije bilo lako doneti ovu odluku, pošto ni “Sloven” nije doputovao u Kraljevo, gde se 09.12.2012. godine trebao sastati sa “Dinamom”, opravdavajući  nedolazak u Kraljevo  snežnim nevremenom, koje je Direktor lige prihvatio kao “višu silu” i shodno čl. 26 Propozicija lige, zakazao drugi termin za održavanje ovog meča. Sretna okolnost u ovoj situaciji je da ovi bodovi,  sa “zelenog stola”, nisu uticali na plasman u Play-off, već samo na startne pozicije u njemu, i da će se u polufinalu Play- off-a sastati upravo ove dve ekipe, i imati šansu da u direktnom meču reše finalistu završnice ovogodišnje lige.

Kada je reč o “teškim” odlukama Direktor lige je nakon završetka svih ligaških mečeva doneo ODLUKU da se PLAY-OFF održi u Rumi, u subotu, 22.12.2012. godine, sa početkom u 11 h. Za organizaciju završnice ovogodišnje Prve lige konkurisali su “Partizan” iz Kikinde i obe Rumske ekipe. Rumljani su dostavili zajedničku kandidaturu i prihvatili sve uslove koje je postavio Direktor lige, kako bi ova sportska priredba bila svečana i organizovana na visokom tehničkom nivou. Iste te uslove su prihvatili i Kikinđani, koji su, preko toga, ponudili i zajedničku večeru svih ekipa posle takmičenja. Prevagu u odlučivanju doneo je plasma Rumskih ekipa na tabeli, koje su obe  bolje plasirane od “Partizana”, pa su time zaslužili i da se prvi pitaju da li žele ovu organizaciju. Poznajući organizacioni kapacitet Kikinđana, Direktor lige ne bi pogrešio ni da je doneo drugačiju odluku. No to već sutra neće biti značajno jer sve četiri ekipe imaju ambiciju da osvoje prvo mesto za šta će im trebati da ne pretrpe poraz u završnici lige što donosi i plasman u Super judo ligu Srbije.

Koristimo priliku da ovim putem pozovemo sve ljubitelje judoa da u subotu, u 11 h, dođu u Rumsku sportsku halu i bodre svoje favorite a da svoje prognozerske sposobnosti okušaju u anketi koja je postavljena na sajt JSS.

 

U polufinalu Play-off-a sastaće se „SLOVEN“ : „DINAMO“ i „RUMA“ : „PARTIZAN“-Kikinda.

Pobednici polufinalnih mečeva će ući u finale gde će, u dva uzastopna meča, rešiti pobednika lige, koji će se iduće godine takmičiti u Super judo ligi Srbije.

Kao doprinos za bolju organizaciju, Direktor lige je doneo i ODLUKU da sve ekipe u Play-off-u moraju nastupiti u jednobojnim kimonima i da treneri budu u odelima sa kravatama, kako to traže i Evropske propozicije. U polufinalnim mečevima,  ekipe „Slovena“ i „Rume“, kao prvoprozvane, će biti u belim a „Partizan“ i „Dinamo“ u plavim kimonima. Za finalni meč, ekipe takođe moraju imati bela, odnosno plava kimona, u zavisnosti od toga da li će biti prvo, ili drugo prozvane.

Koristimo priliku da čestitamo svim ekipama koje su izborile plasman u Play-off, kao i ekipama koje su postigle  odlične plasmane, ali i  onima koje su  obezbedile opstanak u ligi. Ekipama koje su ispale iz lige želimo da se za iduću sezonu bolje pripreme i brzo se vrate u prvoligaško jato.

Novi Sad, 16.12.2012. godine

Direktor Prve judo lige Srbije, Andrija Mumović


Izveštaj u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.


Galerija fotografija iz Niša:

[nggallery id=53]


Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

© 2011 WideZine. All rights reserved.