Srebro Nemanji Majdov na YOG

Objavio | August 22, 2014 u 9:01 am | Nema komentara | Međunarodna takmičenja, Takmičenja i rezultati, Vesti

Nemanja Majdov, džudista Crvene Zvezde  iz Istočnog Sarajeva, reprezentativac Srbije i mladi olimpijac Srbije  je juče na olimpijskim igrama mladih u Nandžingu u Kini ,u ekipnoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju.

Naime, Nemanja Majdov i njegov tim: Anastasija Turkeva (Rusija), Lajana Kolman (Brazil), Ivana Šunjević (Crna Gora), Yu-Jyun Vang (Kineski Tajpeh), Dmitri Minkou (Belorusija), Seungvan Ryu (Južna Koreja) osvojili su srebrnu medalju na Nanjing 2014 Youth Olympic Games.

Nemanja je imao tri borbe, od toga su dve bile odlučujuće za njegov tim, jer se tim njegovim pobedama plasirao  u polufinale i finale. Kanadjanin Louis KRIEBER-GAGNON, aktuelni svetski prvak, je poražen od Nemanje maksimalnim učinkom-iponom. Nemanja  je u odlučujućoj borbi za finale pobedio Argentinca Gustava Bazilea, koji se bori u većoj kategoriji, do 100 kg, a Nemanja inače radi do 81 kg. 

Nemanja se zahvaljuje Olimpijskom komitetu – Damiru Stajneru, Vladu Divcu i Ivanu Todorovu, Džudo savezu Srbije – sekretaru Lidiji Popović, JK Crvena Zvezda, JK Randori i svojim sparing partnerima, svojoj porodici, ocu i treneru Ljubiši Majdovu, majci Biljani i bratu Stefanu.

Dva dana ranije, Nemanja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 5. mesto, gde mu je za dlaku izmakla bronzana medalja u borbi za treće mesto protiv Kubanca Ivana Silve Moralesa. “Bio sam dominantniji od protivnika, zbog prevelike želje za medaljom sam napravio grešku i sam sebe ugrozio i poklonio protivniku pobjedu .Jednostavno zafalilo je malo sportke sreće.” 

Za olimpijski tim Srbije, ovo je dosad jedina medalja sa ovog prestižnog takmičenja. Nemanja boravi u Kini do 30.avgusta. Po povratku iz sportske arene, za Nemanju je  u Nandžingu priređen doček od strane njegovih kolega i zvaničnika OK Srbije. 


[nggallery id=110]


Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

© 2011 WideZine. All rights reserved.