Aleksandar Rajčić mladi srpski džudista još jednom je doneo lepe vesti sa međunarode sportske scene. Na 19. Letnjem Evropskom festivalu mladih u Bakuu, Rajčić je nastavio blistavi niz i osvojio bronzano odličje. Za Rajčića koji se minulog meseca okitio bronzom na Evropskom prvenstvu za kadete, treće mesto na EYOF-u,  još jedna je potvrda kvaliteta na međunarodnoj džudo sceni.
U meču za bronzano odličje Rajčić je pobedio odličnog Turčina, Musu Simseka.  

-Srećan sam i zadovoljan jer sam sada i na EYOF-u uspeo da osvojim medalju. Pobedio sam u borbi za odličje, takmičara koga dobro znam i koji me je ranije pobeđivao. Upravo zato mi ovaj trujumf i medalja još više znače. Nije bilo lako, naprotiv, svi takmičari ovde u Bakuu su probrani i izborili su normu da se nađu na ovom takmičenju. Svaki meč je bio priča za sebe, ali najvažnije je da sam i ovo poglavlje krunisao medaljom –rekao je odmah po osvajanju medalje za naš sajt  Aleksandar Rajčić.

Da je konkurencija u Bakuu bila paklena najbolje govori lista učesnika. Tako su se u Rajčićevoj konkurenciji za medalju nadmetali mladi ali već iskusni i prekaljeni borci. Srpskog Orlića već u prvom meču očekivao je odlični Švajcarac Aurelijan Bonferoni. Rajčić je bez dileme rešio pitanje pobednka rezultatom 10:0.

-Danas je svakako bio bolji dan. Rajčić je treći a Teodora deveta -rekao je David Radulović. -Posle pobede nad Švajcarcem usledio je duel sa Portugalcem, Rodrigom Piresom. Ova borba na žalost nije tekla  kako smo planirali. Ipak već u narednom meču sa Poljakom Kasperom Karasom, Aca je još jednom pokazao da je najbolji onda kada je najteže –bio je iskren David Radulović, trener kadetske reprezentacije Srbije.

Majstorski, kako i dolikuje srpskom asu, Aleksandar Rajčić,  rešio je dilemu i u meču sa Francuzom Aleksandrom Tama (wazari, ipon). Bila je to još jedna pobeda na putu do pobedničkog postolja. Ni sledeća prepreka, odlični džudista Musa Simsek iz Turske, nije uspeo da zaustavi našeg Orlića. 

-I ova medalja  je plod odličnog rada kako u njegovom matičnom klubu, Partizanu,  tako i u samom Džudo savezu Srbije. Zajednički rad sasvim sigurno još jednom je dao odličan rezultat. Veliki zahvalnost upravo zato dugujemo našem Savezu i Olimpijskom komitetu Srbije- rekao je Radulović.

Uz malo sportske sreće do medalje je mogla da dodje i odlična Teodora Ćopić ( do 52 kg) koja je na takmičenju u Bakuu ostvarila plasman na deveto mesto.