Za odlične vesti sa međunarodne sportske scene pobrinula se ovog vikenda Nadežda Petrović. Srpska reprezentativka osvojila je srebrno odličje na Evropskom kupu za juniore u konkurenciji do 52 kilograma. Nadežda je odlično počela učešće na takmičenju u Berlinu, pobedom nad Izraelkom Majom Leopold (wazari). U drugom meču Italijanku Kenija Perna savladala je maksimalnim rezultatom 10:0. Raspoloženoj Nadeždi ni Nemica Anika Wurfel nije mogla ništa već je srpska uzdaniica i ovaj duel okončala iponom čime je izborila ulaz u veliko finale. Ipak u meču za zlato, Francuskinja Faiza Mokdar našla je rešenje za Petrovićevu, koja takmičenje u Berlinu završava sa vicešampionskim zvanjem.

-Radila je odlično, sve je išlo po planu ceo dan, samo je u finalu falilo malo sreće za zlato- rekao je Vladimir Jovičić,  trener juniorske reprezentacije Srbije odmah posle finala –Nadežda je jako umorna od prošlonedeljnog trening kampa u Papendalu, upravo zato je i ovaj nastup bio više nego dobar. Obzirom da je ovo konkurencija koja će biti preslikana na prvenstvu Evrope u Finskoj, možemo biti zadovoljni trenutnim stanjem jer sve ovo i jeste u sklopu priprema za juniorska prvenstva Evrope i Sveta. Nadežda će još učestvovati u Rumuniji i to je poslednji Evropski kup pre prvenstva Evrope i Sveta.

Na korak do medalje bio je i odlični srpski junior Darko Brašnjović ( do 90 kg). Brašnjović je u Berlinu ostvario dve pobede i to nad Austrijancem Moricom Holvartom (10 :0) a onda i nad Italijanom Đenarom Pirelijem ( wazari). Čeh Martin Bezdek na žalost, onemogućio je Brašnjovića da uđe u veliko finale a malo sportske sreće nedostajalo je i u meču za bronzu sa odličnim Turčinom Mertom Sismanlarom. Brašnjović je učešće na Evropskom kupu u Berlinu završio plasmanom na peto mesto