Anja Obradović i Nemanja Milić obradovali su nas medaljama na još jednom takmičenju na međunarodnoj sportskoj sceni. Obradovićeva je trijumfovala u kategoriji do 63 kilograma dok je Nemanja Milić osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 60 kilograma. 

Na Evropskom kupu za juniore u Klužu, Anja Obradović trijumfovala je u finalu nad Norvežankom Rosom Alsgard.
Na putu do zlata ostvarila je pobede i nad domaćom takmičarkom Katalinom Topalo i još jednom Norvežankom Stine Mari Roseg. U Rumuniji je u svim mečevima Obradovićeva trijumfovala iponima. 

-Bio je ovo završni EJU Kup za juniore a ujedno i finalna provera pred Evropsko prevenstvo. Očekivali smo da ovde bude prva i da mirno sačekamo ono sto nam je cilj ove godine, a to je Prvenstvo Evrope, gde očekujemo visok plasman-rekao je Nemanja Nikolić, trener reprezentacije Srbije. 

Nemanja Milić je takođe nastavio odličan niz osvajanja medalja na Evropskim juniorskim kupovima. U  Rumuniji se okitio još jednom medaljom, ovoga puta srebrnu i potvrdio da je u vrhu međunarodne scene u konkurenciji do 60 kilograma. 

Nemanja Milić je sve mečeve u Rumuniji rešio iponima. U prvom duelu protiv domaćeg takmičara Aleksandra Jenaria, zatim i Mihaia Baloia, još jednom predstavnika Rumunije. Ni Ukrajinac Denis Tepitski nije našao rešenje protiv Milića u polufinalu. U borbi za bronzu Rumun Mirčea Topesku bio je bolji od srpskog džudiste čime je Milić takmičenje završio sa vicešampionskim zvanjem. 

-Još jedno uspešno takmičenje za Nemanju. Potvrdio je kvalitet, opet se na kraju dana našao na pobedničkom postolju.
Velika stvar za njegovo samopouzdanje pred Prvenstvo Evrope. Sledi par dana odmora i zavrsne pripreme -rekao je Nikola Milošević, trener reprezentacije Srbije. 

Nikola Todorović bio je na korak do medalje u konkurenciji do 73 kilograma i takmičenje završio plasmanom na peto mesto.