Posle drugog takmičarskog dana Evropskog džudo kupa u Rumuniji za juniore, riznica Džudo saveza Srbije bogatija je za još dve vredne medalje, zlato Nadežde Petrović ( do 52 kg) i srebro Marice Perišić ( do 57 kg).

Nadežda Petrović je nastavila odličan niz i posle zlata u Berlinu i na takmičenju u Rumuniji obradovala sve ljubitelje džudoa u Srbiji. Od prvog meča Petrovićema je jasno pokazala da je I na ovo takmičenje stigla sa najvišim ambicijama. Maksimalnim rezultatom rešila je meč sa domaćom takmičarkom Dianom Argint. Izraelku Lee Kohen iponom je savladala u drugom kolu. Ni Ukrajinka Darina Liašuk u polufinalu nije uspela da nađe rešenje za Petrovićevu koja je I ovaj duel rešila sa 10:0. U velikom finalu savladana je još jedna takmičarka iz Izraela, Juli Snir čime je Nadežda Petrović u potpunosti ispunila plan I sa ovog tamičenja se vratila sa šampionskim zvanjem.

-Konkurencija na ovom Evropskom kupu u Klužu je bila očekivano slabija u odnosu na prethodni nastup u Berlinu. Bez oobzira, četiri sigurne pobede i osvojenih sto bodova na svetskoj rang listi su i bili cilj ovog nastupa.
 Petrovićeva je konstantna i svaki turnir za nijansu bolja od prethodnog i sada imamo malo više od mesec dana do juniorskog prvenstva Evrope, gde očekujemo njeno najbolje izdanje -rekao je posle finala Vladimir Jovičić trener reprezentacije Srbije. 

Posle odličnih rezultata na pripremnim takmičenjima, Evrokupovima, juniore očekuje kruna sezone Evropsko prvenstvo. 

-Očekuju nas pripreme u Karatašu i Mađarskoj a posle toga prvo zvanično takmičenje i juniorsko prvenstvo Evrope u Finskoj -rekao je Vladimir Jovičić trener reprezentacije Srbije. 

Za odličan učinak Orlova pobrinula se I Marica Perišić koja se sa Evropskog kupa u Rumuniji vraća sa srebrnom medaljom. Ipon u prvom meču sa Rumunkom Simonom Galfi. U drugom Izraelka Ofir Gidron nije imala šanse protiv raspoložene srpske džudistkinje koja ovaj meč završava 10:0. U polufinalu još jedna Rumunka Florentina Ivanesku koju Perišećeva rešava na wazari. Ipak u meču za zlato Eteri Lipartelijani iz Gruzije je uspela da na wazari ovaj duel reši u svoju korist.

Orlovi su Evropski džudo kup u Rumuniji završili sa četiri medalje dva zlata Nadežde Petrović ( do 52 kg) i Anje Obradović ( do 63 kg) i dva srebra Marice Perišić ( do 57 kg) i Nemanje Milića ( do 60 kg). Orlovi su Evropski džudo kup u Rumuniji završili sa četiri medalje dva zlata Nadežde Petrović ( do 52 kg) i Anje Obradović ( do 63 kg) i dva srebra Marice Perišić ( do 57 kg) i Nemanje Milića ( do 60 kg) čime je Srbija ostvarila plasman na četvrto mesto u generalnom poretku. Na korak do medalje bili su Andrea Stojadinov ( do 48 kg), Nikola Todorović ( do 73 kg), Dimitrije Nikolić ( do 90 kg), Slobodan Bakić ( preko 100 kg), koji su takmičenje završili na petom mestu.