Neposredno pred sam početak najvećeg planetarnog džudo takmičenja, Svetskog prvenstva za seniore u Tokiju, utiske iz Japana sa čitaocima našeg sajta podelio je trofejni trener Ljubiša Majdov.


-Atmosfera je dobra, polako se prilagodjavamo na vremensku zonu. Stručni tim reprezentacije, posle izlaska ždrebnih listi, lagano sa takmičarima studira protivnike a potpomognuti sa gospodinom Todorovom, kojj je kao uvek tu da nas osokoli i posavetuje -rekao je Ljubiša Majdov, najbolji trener Evrope po izboru EJU.  


Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije nekada i sam trofejni reprezentativac naše zemlje, posle žreba, sa uzdanicama nacionalnog tima, porazgovarao je o sportskim protivnicima. 


-Razgovor sa našim predsednikom Saveza i samo njegovo prisustvo mnogo znači kako nama trenerima a naročito takmičarima. Iskustva sa velikih takmičenja nikad dosta, tu najmanje sitnice odlučuju. Takmičari su spremni da daju svoj maksimum, pa pomozi Bože. Nadamo se najboljem, uslovi koje imamo su vrhunski na čemu dugujemo veliku zahvalnost Džudo savezu Srbije na uslovima koji su obezbedjeni za celi naš tim. Sportski pozdrav svim ljubiteljima džudoa iz kolevke džudoa –zaključio je Ljubiša Majdov.