Trening baza nacionalnog džudo tima Srbije tokom protekle nedelje bila je mesto na kome su brusili formu ne samo Orlići već i naši sportski prijatelji iz Republike Srpske i Bugarske. 

Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske predvodio je reprezentativce koji su u Karatašu zajedno sa članovima nacionalnog tima DŽS Srbije brusili formu za predstojeće  Evropsko prvenstvo za juniore.   

- Ovo su bile zajedničke pripreme džudista iz Republike Srpske i Srbije za predstojeće juniorsko prvenstvo Evrope u džudou, Karataš 2019.
U budućnosti ćemo se svi truditi da ovakve i slične aktivnosti džudo saveza Srbije i Srpske budu praksa rekao je Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske. 

Da su pripreme u Karatašu bile pravo mesto na kome se finišira rad za evropski ispit u Finskoj, najbolje govori i činjenica da su našu bazu uz džudiste iz Republike Srpske posetili i reprezentativci Bugarske. 

-Pripreme su protekle odlično. Izuzetno nam je drago da smo imali mogućnost da ugostimo naše sportske prijatelje iz Republike Srpske i da treniramo zajedno. Odlično je da smo tokom ovih dana imali i mogućnost da vežbamo sa nacionalnim timom Bugarske koje je vodio trener Gančo Doikov. Kvalitetan rad i izuzetna motivisanost ukratko su raport sa ovih zajedničkih priprema. Reprezentativcima sada predstoji pet dana odmora pa završne pripreme u Mađarskoj sa njihovim nacionalnim timom -rekao je Nikola Milošević, trener juniorske reprezentacije Srbije.

Tokom boravka u Karatašu naše mlade reprezentativce posetili su Dragan Atanasov, direktor DŽSS i Goran Vucelja, generalni sekretar.

-Izuzetno smo zadovoljni uslovima koje imamo u Karatašu. Drago nam je da smo imali čast da su nas tokom naših priprema posetili direktor Atanasov i generalni sekretar Vucelja. Našim mladim takmičarima mnogo znači razgovor sa njima i reči podrške. Svakako mnogo znači i jasna poruka da je Savez uz nas. Sada nam samo ostaje da nastavimo da radimo po planu i nadamo se da ćemo se na najbolji način pripremiti za veliki Evropski ispit rekao je Nikola Milošević, trener juniorske reprezentacije Srbije