Anja Obradović trofejna mlada srpska reprezentativka na Evropskom prvenstvu u gardu Vanta u Finskoj u konkurenciji do 63 kilograma bila je na korak do medalje i ostvarila plasman na peto mesto.

Anja je odlično počela učešće na EP i kao prvi nosilac prva dva meča u Finsoj rešila je upravo kako se to od nje i očekuje. U duelu kojim je otvorila učešće na evropskoj smotri sa Lidijom Brančevom iz Bugarske iponom je rešila pitanje pobednika. U trećem kolu odličnu Ruskinu Dali Lliluašvili rešila je sa 10: 0. Plasman u polufinale i rasplet koji niko nije očekivao. Duel sa Sofi Ozbaš završe je za 10 sekundi u kojima je Mađarica iznenadila Obradovićevu i izborila prolaz u finale.

U meču sa Nemicom Denom Pol za bronzu, sportska sreća nije bila naklonjena Obradovićevoj koja je iako je prva poentirala (wazari) na kraju u zlatnom bodu u uahvatu izgubila ovaj meč.

-Zaista danas su se desile situacije koje se Anji nikada ne dešavaju. Ipak i najboljima se dešavaju greške. Nije očekivala takav nastup Mađarice a posle u meču za bronzu zaista nije imala dovojlno sreće. Idemo dalje pred nama je Svetsko prvenstvo na kome je Anja minule godine osvojila bronzano odličje istakao je Nemanja Nikolić, trener reprezentacije.

Poslednjeg takmičarskog dana na tatami Evropskog prvenstva u gradu Vanta u Finskoj izlazi Darko Brašnjović u kategoriji do 90 kilograma.