Još jedno Evropsko prvenstvo na kome srpski džudisti nastavljaju sa tradicijom odličnih rezultata. Završnog dana individualnog juniorskog izdanja šampionata u Finskoj, Darko Brašnjević je osvojio bronzano odličje čime je u riznicu Džudo saveza Srbije dodata još jedna vredna medalja.

Darko Brašnjević je u potpunosti opravdao očekivanja na ovom prvenstvu. U konkurenciji do 90 kilograma još jedom je dokazao da je takmičar svetske klase.  Kao jedan od nosilaca žreba, Brašnjović je  u prvom meču je bio slobodan. U drugom srpski reprezentativac je u drugom savladao Bugarina Kostadina Cvetanova ( wazari). iponom, u trećem kolu savladao je odličnog Italijana Đenara Pirelija. U polufinalu, u teškom duelu sa Rolandom Gozom ( koga je Brašnjović već savladao ove godine) na samo deset sekundi do isteka meča, Mađar je uspeo da iznenadi Darka i poentira na wazari. Srpski as nije imao vremena da stigne rezultat pa mu je  ostala  šansa za bronzu u repasažu, koju Brašnjović nije propustio.
U duelu za odličje Brašnjović  je imao još jedan težak meč sa Nemcem Luisom Majom, u kome je srpski šampion još jednom dokazao da je borac svetskog kalibra.  

-Odličan rezultat posle dva peta mesta protekle godine. Darko je bio sjajan, čime je potvrdio odličnu formu. Ova medalja je potpuno zaslužena i iskreno mogla je da bude I sjajnija. U svakom slučaju izuzetno sam zadovoljan njegovim rezultatom. Ipak već za mesec dana očekuje nas Svetsko prvenstvo i nova šansa za medalju- istakao je Nemanja Tomić, trener reprezentacije Srbije.