Milica Žabić je oduševila bronzom na Gran priju u Taškentu. Žabićeva je još jednom potvrdila kvalitet u seniorskoj konkurenciji, osvajanjem odličja na ovom značajnom takmičenju.

U prvom duelu na Gran priju u drugom kolu sa Mađaricom Mercedes Sigetvari,  Žabićeva je odlično otvorila takmičenje. Wazari je bio dovoljan da protivnicu pošalje kući. Sara Alvarez, druga protivnica Žabićeve u Taškentu, iako je ponetirala wazari, nije imala šansi pored raspoložene Milice. Ipon za ulazak u polufinale naše Milice Žabić. U meču za ulazak u finale čekala ju je  Korejka Hajun Kim. Poraz od odlične Kim, Milici jeipak ostavio mogućnost da se bori u repasažu. Duel za bronzu sa Izraelkom Raz Herško, Žabićeva je  rešila  prvo sa wazarijem  a zatim i sa 10:0,  čime je na najbolji način overila ovu vrednu medalju.  


-Milica je na svetskom prvenstvu pokazala da na nju možemo da računamo. Ovim trećim mestom je potvrdila svoj kvalitet i uzela dragocene bodove za OI Tokio 2020.Ceo dan je radila pametno i konačno uspela da osvoji svoju prvu Gran pri medalju.Za treće mesto je bacila jedan od najlepših ipona na takmičenju, tako da imamo još jednog kandidata za OI Tokio 2020 rekao je Vladimir Jovičić, trener reprezentacije Srbije.  

Bojan Došen u konkurenciji do 100 kilograma još jednom je potvrdio mesto medju najboljima na međunarodnoj takmičarskoj sceni. Došen bio je na korak do medalje i ostvario plasman na peto mesto. Još jednom je Došen pokazao šta može i to od prvog meča sa Kazahstancem Ajbekom Serikbajevim koga je pobedio na wazari.  


-Iako sam bio prehladjen odlično sam se borio –bio je iskren Bojan Došen. - U prvom meču koji je bio jako iscrpljujuć, pobedio sam Kazahstanca na waza-ari. U tom meču sam se jako iscrpeo tako da sam u drugu borbu protiv sjajnog Uzbekistanca ušao sa malom rezervom. Kako je meč odmicao bio sam sve bolji i bolji i bacio sam ga na sjajni ipon. 


U trećem duelu sa Belorusom, protivnik nije uspeo da baci Došena ali na žalost sa tri kazne srpski džudista dobio je mogućnost da se dalje takmiči u repasažu.  


-Četvrti mec sam radio protiv Nemca Domenika Šonfildta. Bacio sam ga za 55 sekundi na waza-ari i potom uhvatio u zahvat za ipon rekao je Bojan Došen.  


U duelu za bronzano odličje Došena je čekao još jedan Belorus, ovoga puta protivnik mu je bio odlični Daniel Mekete.  


-U meču u kojem sam bio vidno bolji trenutak moje nepažnje doveo je do toga da padnem na waza-ari i izgubim meč. Rezultatom sam svakako zadovoljan i time što sam osvojio dosta bodova za Olimpijske igre u Tokiju. Ipak ostaje gorak ukus zbog izgubljene medalje. Sada sam bio na korak do medalje i sasvim sam siguran da ću je osvojiti u periodu koji je pred nama –rekao je Bojan Došen.