Još jednom je srpski džudo odlično prezentovan na međunarodnoj sportskoj sceni. Naš Miljan Radulj bio je na korak do medalje na Svetskom kadetskom prvenstvu u Kazahstanu. Planetarna smotra okupila je 464 takmičara (256 mladića i 208 devojaka) iz 61 države.

U konkurenciji do 81 kilograma srpski mladi trofejni reprezentativac Miljan Radulj prema očekivanjima odlično je otpočeo učešće na SP i to pobedom nad Sunatulom Loikovim iz Tadžikistana. Vicešampion Evropskog kupa u Zagrebu i bronzani iz Teplica ove godine, Miljan Radulj u drugom kolu pobedio je i odličnog Pedra Limu iz Portugala.

 -To je takmičar sa kojim sam se već borio i koji me je pobedio na Evropskom prvenstvu. Sada sam uspeo da se revanširam. Iako je on prvi poentirao na wazari, uspeo sam da ga pročitam i takođe upišem sebi wazari. Ipak kraj meča je pripao meni i završio sam meč sa 10:0 . Ovo svakako znači stepenik više -rekao je Milan Radulj za našu internet stranicu.

Ajdar Arapov iz Kazahstana bio je protivnik Radulju u duelu koji je odličivao pobedniku grupe C.

-Arapov je prvak Azije, odličan takmičar. U ovom meču Radulj je odlično radio. U svakom segmentu je pokazao da je odlično pripremljen. Radili smo taktički jer je to znatno stariji I iskusniji takmičar a Radulju je ovo tek prva sezona u kadetima. Arapov je dobio i dve kazne. Ipak u jednom trenutku je uspeo da nađe rešenje za Radulja istakao je David Radulović.   

Još jedan Kazahstanac Muhamedali Mavlidov čekao je Miljana Radulja u prvom meču repasaža. Prema planu Orlić je ovaj meč rešio pobedom, iponom. U meču za bronzano odličje čekao ga je odlični Rus, Ihvan Edilsultanov, aktuelni šampion Evrope i prvi na rang lsiti.

-Trudili smo se kako u svakom tako i u ovom meču. Ne znam, sada smo pod velikim emocijama, možda nismo bili dovoljno strpljivi. Rus je stariji i snažniji. Ipak kao trener želim da kažem da je Miljan danas još jednom pokazao svoju najbolju stranu, bio je istrajan i izdržljiv u svakom meču. U jednom, možda, malo lošijem napadu desilo se da smo ispustili medalju. Ipak želim da podvučem da Milan Radulj ima mnogo prostora da napreduje - rekao je David Radulović, trener reprezentacije Srbije.

David Radulović je istakao veliku podršku Džudo saveza Srbije.

-Želim da se zahvalim Savezu jer su nam omogućili da učestvujemo na ovako velikom takmičenju. Iako bez medalje plasman na peto mesto na svetu je odličan rezultat. Ovo je  sjajna generacija kadeta što jasno dokazuju svojim dostigućima na međunarodnoj sceni. Na žalost da Rajčić nije zbog povrede učestvovao na Svetskom prvenstvu ali želim da istaknem da je ovo sjajna generacija čije vreme tek dolazi zaključio je David Radulović.