U okviru „Evropske nedelje sporta“, na Adi Ciganliji održan je „Sportski dan“, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta a pod pokroviteljstvom Evropske komisije. 

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, državni sekretar za omladinu Ministarstva omladine i sporta Darko Stanić, ambasador i Šef delegacije Evropske Unije u Srbiji, Sem Fabrici i naš trofejni džudista, Nemana Majdov, dvostruki osvajač svetskih medalja i ambasador Evropske nedelje sporta, obratili su se učesnicima Sportskog dana, među je učestvovalo više hiljada ljudi, među kojima je bilo najviše dece.

-Olimpizam, kao ideja u kojoj se sport koristi samo kao platforma za stvaranje boljeg sveta, nas na to obavezuje. Upravo ovakvi događaji i povodi služe ostvarivanju te ideje. Sport je mesto okupljanja, mesto spajanja različitosti, mesto pravljenja prijateljstava i mostova. Zato je važno da kroz celu Srbiju pošaljemo tu poruku i angažujemo budućnost naše zemlje da se bavi sportom, jer bavljenjem sportom postaju bolji ljudi rekao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Nemanja Majdov, srpski trofejni džudista koji je na nedavno održanom SP u Japanu napravio pravi podvig osvajanjem još jednog svetskog odličja, pozdravio je učesnike Sportskog dana na Adi Ciganliji.

-Šampion sveta nije lako biti ali je ipak moguće. Zato želim da neko od vas bude najbolji na svetu jer je ovo zemlja šampiona rekao je Nemanja Majdov.

Građani su bili u prilici da se oprobaju u različitim sportovima zahvaljujući demonstratorima i trenerima iz različitih sportskih saveza, da se takmiče u mnogobrojnim sportskim igrama kao i da učestvuju u raznim edukativnim i kreativnim radionicama.