Anja Obradović trofejna reprezentativa Srbije  je vicešampionka sveta. To je u najkraćem izveštaj drugog takmičarskog dana planetarne smotre najboljih juniora. Anja Obradović je u finalnom meču poražena od Mađarice Žofi Ozbaš, zahvatom rivalke za ipon. Anji je ovo treća svetska medalja, posle kadetske i juniorske bronze, sada je osvojeno srebro.

- Tužna sam zbog poraza u finalu, ali i ponosna što sam nastavila niz osvajanja medalja na svetskim prvenstvima - rekla je Anja Obradović.

Anja Obradović u Marakešu je ostvarila četiri pobede. Na startu je pobedila Litvanku Aidu Vasiliauskaite na ipon, zatim i Amerikanku Saru Golden na isti način posle 29 sekundi borbe, da bi u četvrtfinalu posle iscrpljujućeg meča od četiri minuta efektivne borbe zahvatom za vazari (1:0) pobedila Lauru Fazliju iz takozvanog Kosova.

U polufinalu je Anja savladala Japanku Asumi Uru zahvatom za ipon za svega 16 sekundi, devojku koja je posle tog poraza smogla snage i osvojila bronzano odličje.

- Sve je tokom dana išlo kako smo planirali, niko nije mogao Anji da se odupre. Posebno je bila furiozna u polufinalu protiv Japanke. Nažalost, u finalu Mađarica joj nije „legla”. Ali, treća Anjina svetska medalja dovoljno govori - rekao je  trener reprezentacije Srbije Nemanja Nikolić.