Posle uspeha srpskog predstavnika na nezvaničnom Prvenstvu Evrope, Sajonela Krga, predsednik Komisije za razvoj i unapređenje džudoa osoba sa posebnim potrebama Džudo saveza Srbije nije krila zadovoljstvo.  

-Ovo je bilo moje vatreno krštenje kao trenera koji vodi predstavnika Srbije i presrećna sam da smo uspeli primeniti sve dogovore i doći do vrha postolja. Čestitke Srdjanu i njegovom treneru Nikoli Vojnoviću rekla je Sajonela Krga

O značaju učešća naših predstavnika na drugom nezvaničnom Prvenstvu Evrope u Kelnu, Sajonela Krga kaže :

-Želim da se zahvalim Džudo savezu Srbije sto je prepoznao potrebu za razvojem ove oblasti i pruža podršku za dalji napredak. Veoma sam ponosna što sam deo Saveza koji se moze pohvaliti postojanjem Komisije za razvoj i unapredjenje džudoa za osobe sa smetnjama kao što je to slučaj i u Britaniji, Holandiji, Nemačkoj, Sloveniji i drugim evropskim zemljama. Na ovaj način smo primer dobre prakse ne samo u džudo svetu već i za ostale sportove, jer je krovni savez baza sporta za osetljive grupe –istakla je Sajonela Krga.

Džudo savez Srbije pridaje veliki značaj i podršku u organizaciji rada sa osetljivim grupama a naši predstavnici su učesnici svih međunarodnih takmičenja u inkluzivnom džudou.

-Ovo je drugo prvenstvo Evrope koje je na putu da bude priznato kao deo Paraolimpijske porodice sportova. Srdjan trenira dzudo 15 godina i kroz treninge mu je omogućeno da maksimalno razvije svoje sposobnosti. Ovo je prvi put da je imao šansu da se takmiči sa osobama istih mogućnosti. Od trenutka kada je saznao da sve učestvovati na ovom tamičenju, sve njegove misli bile su usmerene na pobedu i osvajanje medalje. Srdja je zaista odlično spreman te je najteži posao bio na održavanju smirenja i smanjivanju efekata treme. Svakako da sam srećna osvajanjem ove prve medalje, ali sam još srećnija što smo Srdjan i ja imali odličnu komunikaciju i što je uspeo sprovesti dogovorenu taktiku. Drago mi je da smo našu zemlju predstavili na najbolji mogući način i da smo opravdali poverenje koje nam je Savez ukazao.

Ivan Todorov predsednik i Dragan Atanasov direktor Džudo saveza Srbije, od samog početka prepoznali su značaj i pružili svu podršku u radu Komisije za razvoj i unapređenje džudoa osoba sa posebnim potrebama.

-Ponosna sam jer i na ovom polju postižemo vrhunske rezultate kao i svi naši džudisti u svim uzrastnim kategorijama. Ništa od ovoga ne bi bilo da nije podrške čelnih ljudi Džudo saveza Srbije. Nadam se da će ova medalja biti stepenik bliže saradnji i sa specijalizovanim sportskim institucijama, te da će kroz partnerstvo sa Savezom pružati podršku i razvoju džudoa za ranjive kategorije stanovništva zaključila je Sajonela Krga.