Tek što je proslavila svetsku medalju osvojenu na planetarnom prvenstvu za juniore, Andrea Stojadinov nas je obradovala još jednim vrhunskim rezultatom. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore čiji je domaćin od 1. do 3. novembra rusi grad Izevsk, Stojadinov se okitila bronzanim odličjem osvojenim u kategoriji do 48 kilograma.

Na ovom Evropskom prvenstvu do 23 godine, trofejna mlada srpska reprezentativka branila je šampionski tron osvojen minule sezone u Mađarskoj.

-Drago mi je da ću se iz Rusije vratiti sa medaljom, ipak nije ona kojom sam se nadala i koju sam želela. Ostaje žal za tom odbranjenom titulom od prošle godine iz Djera. Sada ostaje samo da treniram I dalje na vrhunskom nivou i u najboljim uslovima koje mi pruža moja Crvena zvezda kao i Džudo savez Srbije  rekla je Andrea Stojadinov.

Na putu do trećeg stepenika pobedničkog postolja Stojadinov je u drugom kolu pobedila Italijanka Sofia Petito. Ipak Andrea je u narednom duelu pobedila odličnu Nemicu Mašu Balhaus u prvom kolu repasaža, a zatim I Izraelku Tamar Malca u duelu za odličje. Obe takmičarke Andrea Stojadinov pobedila je iponom.