Anja Obradović posle vrhunskog rezultata ostvarenog na juniorskoj međunarodnoj sceni sada i na seniorskoj niže uspehe. Na Evropskom prvenstvu ( Rusija, Izevsk od 1. do 3. novembra) za mlađe seniore drugog takmičarskog dana Anja Obradović okitila se srebrnim odličjem u konkurenciji do 63 kilograma.  

Obradovićeva je i ovoga puta bukvalno dominirala u kategoriji najboljih mlađih seniorki do 63 kilograma. Posle prvog kola u kome je bila slobodna, u drugom snage je odmerila sa Holanđankom Larisom Van Krevel koju je pobedila na ipon. Čehinja renata Zahova čekala ju je u drugom ali I nju je Obradovićeva rešila maksimalnim rezultatom. U velikom finalu dobro poznata rivakla, Mađarica Sofi Ozbaš sa kojom je odmerila snage i na SP za juniore u Marakešu.

-Drago mi je da ću se iz Rusije vratiti sa medaljom. Ipak kada sam videla da mi je opet sta protivnica kao I u finalu Svetskog juniorskog prvenstva rekla sam sama sebi zar opet. Bila je ovo odlična sezona rekla je Anja Obradović

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatom nije krio ni trener Anje Obradović, Nemanja Nikolić.

-Još jedna velika medalja za Anju. Opet nije imala rešenje za Ozbaš iz Madjarske što nikako ne znači da sledeći put neće biti obrnuto. Sa ovim takmičenjem smo završili veoma uspešnu sezonu kada je u pitanju individualna konkurencija.

Milan Bunčić na Evropskom prvenstvu  za mlađe seniore u konkurenciji do 81 kilograma ostvario je plasman na sedmo mesto.