U Sloveniji, u organizaciji DŽS Slovenije i najtrofejnijeg džudo kluba, Sankaku iz Celja, održan je treći „Festival džudoa za sve Jožeta Škrabe" odnosno 3. Otvoreno državno prvenstvo u inkluzivnom i veteranskom džudou, na kome su se okupili takmičari iz Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i zemlje domaćina. Džudo savez Srbije predstavljali su takmičari Džudo i sambo kluba "Bačka" Dimitrije Savić, Katarina Galamboš i Djordje Jovanović, učesnici takmičenja u inkluzivnon dzudou i Zoran Kovačević, učesnik takmičenja u veteranskoj konkurenciji.

Predstavnici Džudo saveza Srbije osvojili su četiri odličja, Dimitrije Savić i Djordje Jovanović su sa dve pobede osvojili prva mesta u svojim kategorijama. Katarina Galamboš je nakon tri meča osvojila bronzu. Zoran Kovačević je u kategoriji do 73kg sa tri meča osvojio takođe bronzano odličje.

-Čestitam svim takmičarima što su pružili svoj maksimum i što su pokazali izuzetnu motivaciju i želju da se popnu na pobedničko postolje. Džudo je izuzetan sport koji omogućava razvoj untrašnje snage. Džudo omogućava da se posle svakog pada ustane i mentalno i fizički bude još spremniji. Izuzetno je što se ta motivacija za savladavanjem prepreka sa tatamija prenosi i na ostale životne navike, pa su efekti koji se treninzima džudoa postižu korisni u svim segmentima našeg života. Danas su naši takmičari još jednom dokazali da su sa svakim džudo treningom sve bolji i bolji- rekla je Sajonela Krga, predsednica Komisije za razvoj i unapredjenje džudoa za osobe sa invaliditetom, Džudo saveza Srbije.

Sajonela Krga je istakla odličnu saradnju Džudo saveza Srbije i Slovenije naročito na polju inkluzivnog džudoa.

-Iskoristila bih priliku da se zahvalim Džudo savezu Slovenije i Komisiji za inkluzivni džudo na pozivu da prisustvujemo ovom takmičenju. Organizacijom ovog prvenstva su odličan primer kako vrhunski sport podržava inkluziju istakla je Krga.