Džudisti Crvene zvezde minule sezone u Bukureštu ispisali su još jednu stranicu sportske istorije. Bronzom osvojenom u najjačem klupskom takmičenju - Ligi šampiona još jednom su podigli lestvicu uspeha.

Trofejna crveno bela ekipa ove sezone je pred novim izazovom. U Portugalu u gradu Odivelasu odmeravaće snage sa najboljim ekipama Starog kontinenta. Na tatamiju sa Crvenom zvezdom snage će odmeriti francuski klubovi Etoile Sportive, Flam 91, Golden Gori ( Gruzija), domaćini Sporting, Clubul Sportiv Municipal Bukurešt (Ruminija) i ruski Ratiborets i Yavara Newa.

-Uvek ispunimo ono što obećamo tako je bilo i protekle sezone. Postogli smo istorijski uspeh, osvojili bronzu u Ligi šampiona. Na svako takmičenje idemo samo sa najvišim ciljevima. Posebnu zahvalnost dugujemo vizionaru i počasnom predsedniku našeg kluba Ivanu Todorovu - istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

U Portugal putuje ekipa u sastavu Strahinja Bunčić, Mihail Morohojev ( oba do 66 kg), Rustam Orujov, Aleksandar Rajčić (oba do 73 kg), Stefan Majdov, Milan Bunčić, Diminic Ressel ( svi do 81 kg), Dmitri Gerasimenko, Nemanja Majdov ( oba do 90 kg) I u konkurenciji preko 90 kilograma kapiten Bojan Došen.

-Spisak naše ekipe dovoljno govori. Spremali smo se ozbiljno za ovo takmičenje kao i uostalom za svako na koje ide naša ekipa ili na kome učestvuju naši takmičari u individualnoj konkurenciji.Ekipna takmičenja u džudou imaju posebnu atmosferu. Uz nesumnjivi kvalitet koji poseduej svaki od naših takmičara ponaosob, Zvezdina ekipa diše kao jedan. To se videlo I prošle godine u Bukureštu. Uz Zvezdine džudiste kao i svake sezone idu i verni navijači tako da podrška sa tribuna neće izostati. Uveren sam da ćemo I ove godine obradovati sve ljubitelje džudoa još jednim vrhunskim rezultatom istakao je Stojan Vujko.

Istorija klupskih nadmetanja počinje 2014. kada su Liga šampiona i Liga Evrope bili održavani istoga dana, ali u dve različite države. Srbija ali i Džudo klub Crvena zvezda upisali su se u sportsku istoriju osvajanjem bronzanog odličja 2014. u Hopdorfu u Holandiji kao i vicešampionskog zvanja Lige Evrope 2016. u Beogradu.Kada je u pitanju Liga šampiona 2017 u Ankari Crvena zvezda je bila na korak do odličja i ostvarila plasman na peto mesto da bi već sledeće godine crveno beli tim ostvario istorijski uspeh, bronzu u Ligi šampiona.