Odlične vesti za srpski džudo ovog vikenda stižu sa Pirinejskog poluostrva, tačnije iz portugalskog grada Odivelasa koji je ugostio najbolje klubove, učesnike Lige šampiona i Lige Evrope.  

Posle odličnog rezultata džudista Crvene zvezde koji su se okitili bronzom na ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, posle pobede nad odličnom ekipom ruskog Ratiboreca 3: 2, i džudistkinje novosadske Slavije, u okviru Lige Evrope, još jednom su potvrdile mesto u samom vrhu međunarodne džudo scene.

Novosađanke u sastavu Nadežda Petrović (do 52 kg) , Eteri Liparteliani (do 57 kg), Tea Tintor ( do 63 kg), Anja Obradović ( do 70 kg ), Megan Flečer i Milica Cvijić ( obe do 70 kg) i Milica Žabić ( preko 70 kg) zajedno sa trenerom Vladimirom Jovičićem izborile su se za privilegiju da stanu na pobedničko postolje najboljih u Ligi Evrope.

Neposredno pred polazak u Portugal, strateg Slavije bio je jasan i nedvosmislen da na ovo kao i na svako drugo takmičenje idu po medalju.

-Očekivali smo medalju i krenuli smo na ovo takmičenje sa namerom da se popnemo na postolje i plasiramo u Ligu šampiona bio je iskren Jovičić čiji je tim u prvom meču u okviru Loge Evrope pobedio domaći tim Akademika.

U duelu za zlatno odličje Novosađanke su snage odmerile sa Francuskinjama, klubom iz Orleana.

-Ostaje žal za finalom i zlatnom medaljom, budući da smo imali prednost od 2:0 i dva uzbudljiva meča gde smo mogli da pobedimo i osvojimo ligu Evrope. Čitavo takmičenje je bilo organizovano na visokom nivou i timovi su bili očekivano jaki.

Da podsetimo tim Slavije je 2016 godine osvojio vicešampionsko zvanje u Beogradu u okviru istog takmičenja.

-Cilj je ispunjen i čestitao bih mom timu, devojke su bile sjajne rekao je Vladimir Jovičić. -Ponovljen je uspeh iz 2016. godine kada smo takođe bili drugi, nadam se da ćemo sledeće sezone u Ligi šampiona takođe osvojiti medalju.


 Rakovica na korak do medalje

Ekipe Kinezisa i Rakovice koji su se ove godine nadmetali u Ligi Evrope na žalost nisu uspeli da se okite nekim od odličja. Kinezis je u prvom meču izgubio od Arisa (Grčka) 3:2. Na žalost isti rezultat postigli su i u duelu sa DŽK Olimp iz Krasnodara. Drugi srpski perdstavnik u Ligi Evrope, tim Rakovice, u prvom meču izgubio je od nemačkog Abensberga 3:2. U drugom duelu Rakovica je bila bolja od ekipe Nice 3:2 da bi u repasažu, meču za bronzu 3:2 na žalost izgubili od Abensberga.