Orlići su trijumfovali na Srbija open turniru ekipnom takmičenju u kadetskoj konkurenciji održanom u Sportskom centru Šumice.  

U konkurencji odličnih ekipa iz regiona i u odličnoj atmosfere, domaćini su trijumfovali u muškoj i ženskoj konkurenciji i time obradovali sve ljubitelje džudoa.

- Jedan lep sportski dan, lepo organizovan turnir. Ekipna takmičenja bude emocije, a i deca su se dobro borila. Zadovoljni smo, jer nema povreda, s obzirom da je kraj sezone. Lepo osmišljen turnir i nadamo se da će postati praksa. Idemo dalje da radimo, već se prepoznaju neki novi klinci, uspešni su na takmičenjima. Jasno je da treneri u klubovima odlično rade sa njima – rekao je David Radulović, trener zadužen za kadete.

Ekipa Makedonije na Srbija open turniru osvojila je bronzanu medalju

-Lepo utiske nosimo odavde. Zadovoljni smo takmičenjem i ova dva dana provedena na kampu su nam bila uspešna. Ovo je naša nova kadetska generacija i prvi put nastupamo u ovom sastavu. Devojke su osvojile treće mesto pobedivši ekipu iz Rumunije, ali ovo je novo isustvo za njih i nadam se da će biti još ovakvih takmičenja- rekao je Goran Mickovski, trener ekipe iz Makedonije.

Domaćini su bili odlični u muškoj ali i u ženskoj konkurenciji.

-Mi smo svi jedna ekipa, tako i da smo osvojile srebro, bile bismo podjednako zadovoljne. Finale je bilo najteže, jer smo se borile međusobno. Naša ekipa je bila odlična i imam samo najbolje utiske sa ovog takmičenja. Bilo mi je ujedno i žao, pošto dva tima ne mogu na pobedničko postolje – rekla je Nikolina Nišavić, Tim A zlatna medalja.

Za mlade džudiste ovo je bilo odlična provera i iskustvo sa takmičarima iz regiona.

-Očekivanja su bila da pobedimo ekipe iz regiona, odnosno Makedoniju i Rumuniju ali da i mi između sebe odmerimo snage i da bolji pobedi, u ovom slučaju Tim A. Mada smo mi jedan tim, osvojile smo i zlato i srebro, što je odlično – rekla je Teodora Ćopić, Srbija tim B, srebrna medalja.

Bronzom su se okitili i takmičari iz Crne Gore kojima je ovo bilo prvo ekipno takmičenje.

- Očekivanja su bila velika, a krajnji utisak je odličan, jer je ovo prvo zajedničko ekipno takmičenje i svako pojavljivanje i osvajanje medalja doprinosi nama kao takmičarima – kazao je Petar Radović, član ekipe Crbe Gore.