Džudistkinje Crvene zvezde još jednom su potvrdile dominaciju na domaćoj klupskoj sceni. Titulu osvojenu minule godine na Evropskom ekipnom prvenstvu Srbije, odbranile su ove sezone na dobro poznatom mestu, hramu džudoa Sportskom centru Šumice u Beogradu.

Ekipa u sastavu Milica Nikolić, Andrea Stojadinov, Jovana Rogić, Emilija Labović, Anja Obradović, Jelena Ostojić, Jovana Bunčić, Katarina Denić i Đurđina Radmilović pod stručnim vođstvom ternera Nemanje Nikolića pobrinula se da šampionski pehar ostane na dobro poznatoj adresi u bogatoj riznici u Ljutice Bogdana. Zvezdine dame su dominirale na strunjači Šumica, U velikom finalu jasno su pokazale kvalitet u duelu sa odličnom ekipom Borca iz Novog Sada i slavile sa 4:1.

 -Čini mi se da su ove godine bile jače ekipe nego prošle godine, ali smo mi svakako došle spremne da budemo prve –rekla je Milica Nikolić, kapiten Crvene zvezde. -Naša ekipa nikada nije bila jača, naročito što nam je ove godine došla Jovana Rogić, jedna od naših najboljih džudistkinja ikada. Čast mi je što stojim iza cele ove ekipe. Nadam se da ćemo i na drugim takmičenjima, na većem nivou osvajati još medalja.

Za Zvezdine dame još jedno zlato je najbolji uvod za evropsku scenu.

-U Zvezdi svi posedujemo kvalitet za svetske i evropske rezultate. Mislim da su i muška i ženska ekipa dovoljno kvalitetne za klupsku Evro-scenu. Ove godine smo htele da se potvrdimo kvalitete na nacionalnom nivou, što znači da ćemo naredne godine učestvovati i na ovom takmičenju. Sledeće godine smo kandidati za medalju, ako ne i za finale i za zlato-istakla je Milca Nikolić.

Poredak na Evropskom ekipnom prvenstvu Srbije za 2019 godinu - Crvena zvezda se okitila zlatom, Borac i Novog Sada je takmičenje završio sa vicešampionskim zvanjem dok su Slavija i ODŽK Beograd bronzani.