Fantastičan završetak 2019. godine za Nemanju Majdova. Osvajanjem bronzane medalje na Mastersu u Kini, srpski trofejni reprezentativac je još jednom potvrdio mesto u samom vrhu međunarodne džudo scene. Osvajanjem medalje u gradu Kingdao najbolji džudista sa naših prostora ušao je još jednom u istoriju kao prvi koji se okitio odličjem osvojenim na Mastersu.

-Odradili smo vrlo dobar mini ciklus priprema na Jahorini u Olimpijskom centru Jahorina na čemu se posebno zahvaljujemo direktoru Dejanu Levnajiću na podršci. Sasvim sigurno smo bili spremni za najviše odličje ali u polufinalu su nam zabranili da radimo u našem kimonu koje ispunjava sve uslove. Dali su nam ijf kimono, veće dva broja što je bilo pogubno. Ostalo smo sve odradili taktički –rekao je Ljubiša Majdov, najbolji trener Evrope po izboru EJU I trener Nemanje Majdova.

Ipak uprkos promeni kimona Nemanja Majdov je na najbolji način dokazao staru izreku da je mastor na tatamiju bez obzira na okolnosti. U neodgovarajućem kimonu ili na jednoj nozi ( setimo se samo kako je Majdov osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu), Nemanja osvaja bronzu i tako ulazi u istoriju kao prvi kome je pošlo za rukom da se okiti medaljom na Mastersu. Na putu do pobedničkog postolja Majdov je pobedio Mongolca Altabagana Gantulgu, zatim i odličnog Švajcarca Sirila Grosklausa. NI Japanac Kenta Nagasawa nije našao rešenje za srpskog šampiona, čime je Majdov izborio ulaz u polufinale. U borbi za ulaz u finale snage je odmerio sa naturalizovanim Špancem i odličnim borcem Nikolosom Šerazadšvilijem koji je ovoga puta našao rešenje za Majdova. Ipak u borbi za odličje Majdov je još jednom dokazao da je na visini zadatka, čime beleži još jednu pobedu u Kini protiv Komronšoka Ustoripiona iz Tadžekistana.

-Redom smo tukli Mongolca, Švajcarca, Japanca, pa izgubili od Španca. U meču za odličje tukli smo Zadzikistanca. Vrlo sam zadovoljan i sad su Olimpijske igre mislim osigurane zaključio je Ljubiša Majdov.