Beogradska Crvena zvezda i niški Kinezis, izborili su učešće u velikom finalu Superlige, u voždovačkim Šumicama, gde će odlučivati  o novom šampionu najjačeg domaćeg klupskog takmičenja.

Džudisti Crvene zvezde koji brane titulu osvojenu minule sezone, još jednom dokazali su da su ekipa za vrhunska dostignuća.

-Ispunili smo cilj za prvi deo Superlige a to je ulazak u finale.Momci su spremni što su I dokazali. Važno nam je da smo uveli i mlade takmčare, koji su se pokazali u najboljem svetlu. Naš cilj je uvek poznat, vrhunski rezultat i naravno odbrana titule. Zahvalio bih se svim našim Zvezdašima koji su nas danas bodrili i zovem ih da budu naš vetar u leđa i u velikom finalu -rekao je Nikola Nikolić sportski direktor I strateg Crvene zvezde.

Niški Kinezis ekipa koja uvek priža maksimum na strunjači i juče je u Šumicama još jednom dokazala snagu timskog duha.

-Momci imaju tešku sezonu iza sebe ali su jasno dokazali kvalitet I ovoga puta. Atmosfera u timu je odlična i naravno da smo rešeni da idemo na zlato. Poznato je da je naša glavni kvalitet ekipni duh, snaga tima a ne pojedinac –rekao je Nikola Milošević, trener Kinezisa.

Superliga Srbije, i ovoga puta je u potpunosti je opravdala poverenje svih ljubitelja džudoa. Odlični mečevi viđeni na strunjači Šumica najbolji su poziv da i danas svi koji vole ovaj olimpijski borilački sport dođu i podrže svoje favorite u borbi za neko od odličja.

Mečevi su na programu od 11 časova kada će se za bronzu nadmetati Slavija -ODŽK Beograd i Omladinac (Stepanovićevo) i Borac iz Novog Sada. Posle duela za bronze na tatami izlaze džudisti Crvene zvezde i Kinezisa koji će se nadmetati za titulu šampiona Superlige Srbije.


Rezultati po grupama

Crvena zvezda -Borac (Novi Sad) 5:0, Rakovica -ODŽK Beograd 2: 3; Partizan (Beograd) -Cement (Beočin) 1: 4, Kinezis (Niš) -Omladinac (Stepanićevo) 3: 2; Crvena zvezda - Proleter (Zrenjanin) 5:0, Rakovica (Beograd)- Slavija (Novi Sad) 1:4, Partizan (Beograd) - Partizan (Kikinda) 4:1; Borac (Novi Sad) - Proleter (Zrenjanin) 3:2, ODŽK Beograd - Slavija (Novi Sad) 3:2; Cement (Beočin) - Partizan (Kikinda) 4:1;

Četvrtfinala: Omladinac (Stepanovićevo) -Cement Beočin 4:1; Crvena zvezda -Slavija 4:1; ODŽK Beograd - Borac (Novi Sad) 3:2; Kinezis (Niš)- Partizan (Beograd) 5:0;

Polufinala: Crvena Zvezda –Omladinac (Stepanovićevo) 5:0; ODŽK Beograd –Kinezis (Niš) 1:4;


Play out: Proleter (Zrenjanin) - Partizan (Kikinda) 5:0, Proleter (Zrenjanin)- Rakovica 2:3; Partizan (Kikinda)-Rakovica 1:4;

Repasaž: Slavija (Novi Sad)- Cement (Beočin)3 :2; Borac Novi Sad Partizan Beograd 3:2;