Milica Nikolić naša trofejna džudistkinja odlično je počela ovu 2020. godinu. Na Gran priju u Tel Avivu, Nikolićeva je bila na korak do medalje.

Odlično je Milica počela učešće na prvom ovogodišnjem takmičenju u okviru elitnog takmičenja- World Judo Tour-a. Odličnu Italijanku Frančesku Đorda savladala je maksimalnim rezultatom 10:0. Brazilku Nataliju Brigida bacila je prvo na wazari a zatim i na ipon. Istim rezultatom najbolja srpska džudistkinja savladala je i Evu Černovicki iz Mađarske. Odličan niz pobeda Nikolićeve u Tel Avivu, na žalost, u polufinalu, prekinula je Francuskinja Širin Boukli. U repasažu, u prvom meču u finalnom bloku prvog takmičarskog dana Gran prija u Tel Avivu, naša reprezentativka snage je odmerila sa Tugče Beder iz Turske. U duelu koji je odlučivao o bronzanoj medalji, ovoga puta sportska sreća nije bila naklonjena Nikolićevoj.

-Ostaje žal za medaljom. Milica je posle dužeg vremena odradila turnir na svetskom nivou i pobedila ozbiljne takmičarke -rekao je Nikola Nikolić, sportski direktor DŽK Crvena zvezda. –U meču za bronzu, u skoro dobijenom meču, u kome je vodila na dva shidoa, trenutak nepažnje i izgubila je medalju. Sve u svemu bio je ovo odličan Miličin nastup. Nadamo se još boljim rezultatima jer je tek početak godine