Ženski deo reprezentacije Srbije, u Šumicama brusi formu za novu takmičarsku 2020. godinu.  

Nacionalni tim u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji pod stručnim vođstvom trenera Vladimira Jovičića, Nemanje Nikolića i Petra Vukotića priprema se za predstojeće sportske izazove.

-Posle završene baze odradili smo jedan situacioni trening kako bi smo videli šta smo uradili u pripremnom periodu. Polako ulazimo u takmičarski deo i ovo je prilika da vidimo čime raspolažemo, da vidimo da li postoji prostor za napredak u nekim elementima- rekao je Petar Vukotić, nacionalni trener.

U Beograd, na pripreme nacionalnog tima, pozvane su džudistkinje iz čitave Srbije odnosno takmičarke sa šireg spiska.

-Drago mi je da smo u prilici da se okupimo. Nema nas mnogo, zato moramo da pazimo na svaku našu takmičarku. U zavisnosti od obaveza, namera nam je da se okupljamo što češće. Ovde je prilika da mlađe takmičarke uče od starijih tehniku, taktiku i radnu etiku, odnos prema radu. Uglavnom se fokusiramo na borbe, na taj deo treninga. Devojke su dobre, odlično su se pokazale i mislim da će sve ići dobrim tokom – rekao je trener Petar Vukotić.

Milici Latković (do 57 kg) takmičarki DŽK Partizan iz Kikinde, ujedno i najboljoj kadetkinji Vojvodine za 2019 ovo je prvo učešće na trening kampu nacionalnog tima.

-Drago mi je da smo u ovolikom broju na trening kampu, gde možemo da se pripremimo za takmičenja koje nam predstoje. Predhodna godina za mene je bila uspešna, bila sam prvakinja države za kadete i juniore i proglašena sam za najbolju takmičarku u uzrastu kadeta za Vojvodinu. To je najveći uspeh za ovih osam godina koliko treniram. Očekuje me prvenstvo države i Vojvodine za kadete, pa zatim za juniore, kao i Evropski kupovi za kadete. Nadam se dobrim rezultatima - rekla je Milica Latković.

Trofejna džudistkinja Jovana Bunčić zlatnom medaljom na Ekipnom prvenstvu Srbije za žene vratila se na sportsku scenu posle najlepšeg odsustva.

-Meni je drago što sam na pripremama posle dužeg perioda. Atmosfera je odlična, zato što su tu devojke iz cele Srbije. U Bratislavi me očekuje prvi ispit, Svetski kup u Bratislavi a ovo okupljanje je prvenstveno zbog toga. Sada ulazimo u takmičarski period, pa smo zato ovde najviše fokusirani na borbe. Ove godine sam ušla u mlađe seniore, tako da počinje novo poglavlje za mene. Za početak to su sa svetski i evropski kupovi, ako se dobro pokažem počinjem onda i Gran pri, ali mi je fokus na Evropskom prvenstvu – rekla je Jovana Bunčić.

Andrea Stojadinov, uzdanica nacionalnog tima do 48 kilograma ističe da su ovakva okupljanja nacionalnog tima pravi pogodak.

-O bzirom da je početak godine i da se pripremamo za takmičenja, potrebni su nam sparing partneri. Drago mi je da se trening kamp održava u Beogradu, tako da sam blizu kuće. Mogu da uklopim treninge i fakultet, pa ne mora ništa da trpi. S obzirom da smo izašli iz pripremnog perioda, nama je randori veoma važan. Drago mi je da vidim koliko sam napredovala u tom delu. Ovo je dobro i za devojke koje su tek počele, jer ako mogu sa nama da se nose onda mogu i da izdrže i na evropskoj i svetskoj sceni. Ovo im podiže samopouzdanje. Mogu da kažem da imamo dobre devojke - rekla je Andrea Stojadinov.