Bojan Došen je još jednom oduševio i potrvdio kvalitet na međunarodnoj džudo sceni u konkurenciji do 100 kilograma. U hramu džudoa, Sportskoj dvorani Bersi u Parizu, ispunjenom do poslednjeg mesta, Bojan Došen, trofejn reprezentativac Srbije,  bio je na korak do medalje. Na tatamiju Bersija, Bojan Došen savladao je Kubanca Eriberta Rivera na wazari i zatim ipon. U drugom pao je i odlični Mongolac Otonbatar Lagvasuren i to 10:0.


-Zadovoljan sam mojim današnjim izdanjem. Posle prvog kola u kome sam bio slobodan u drugom sam pobedio Kubanca. U trećem pao je i sjajni Mongolac, bronzani sa Svetskog prvenstva i petog sa Olimpijskih igara -rekao je za naš sajt Bojan Došen. 


U duelu sa Rusom Armanom Adamianom, Došen je bacio na wazari, ali je član zbornaje uspeo da pročita našeg Došena i slavio je maksimalnim rezultatom. U prvom meču repasaža, Jevgenijs Borodavko iz Litvanije nije uspeo da nađe rešenje za raspoloženog Došena čime je srpski reprezentativac dobio šansu da se u finalu repasaža bori za bronzano odličje. 


- Rus je aktuelni šampion Evrope, protiv njega sam poveo na waza-ari i minut do kraja sam upao u zahvat izgubio taj meč. U finalu repasaža pobedio sam Litvanca, koji ima bronzu sa Evropskog prvenstva. 


Odlični Holanđanin Mihael Korel bio je bolji u duelu za bronzu od Bojana Došena. 


-U borbi za bronzu izgubio sam od prvog na svetskoj rang listi i prvog sa Mastersa Holanđanina Korela. Želeo bih da pohvalim mog trenera i sportskog direktora Nikolu Nikolića koji me je odlično vodio, i očigledno je da naša saradnja daje rezultate. Veliku zahvalnost dugujem i mojoj Crvenoj zvezdi, navijačima i Upravi na nesebičnoj podršci i poverenju. Veliku zahvalnost dugujem i Džudo savezu Srbije i predsedniku Ivanu Todorovu . Uveren sam da ću sve ljubitelje džudoa obradovati lepim vestima iz Dizeldorfa - istakao je Bojan Došen. 


Bojanu Došen se iz Pariza vraća sa plasmanom na peto mesto u konkurenciji do 100 kilograma ali i vrednim poenima za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.