Nadežda Petrović mlada srpska trofejna džudistkinja okitila se još jednim vrednim odličjem na međunarodnoj sportskoj sceni.  

Sa Evropskog džudo opena u Bratislavi, Petrovićeva se vratila sa bronzom osvojenom u konkurenciji do 52 kilograma. U prvom meču Nadežda je pobedila odličnu Nemicu Mašu Balhaus iponom. Ni Brazilka Sara Menezes nije našla rešenje za raspoloženu srpsku džudistkinju koja je i ovaj duel završila sa 10:0. Francuskinja Dorijan Colman bila je bolja u borbi za pobednicu grupe, čime Petrovićevoj ostaje mogućnost da do medalje dođe u repasažu. Nadežda ovu šansu ne ispušta, pa Francuskinju Mari Orsini i Brazilku Eleudis Valentim rešava maksimalnim rezultatom. Ovim rezultatima Nadežda Petrović je u bogatu riznicu Džudo saveza Srbije dodala još jedno vredno odličje.

-Ovo je znak da smo na pravom putu. Bratislava je prvo takmičenje u godini je, i po pravilu, težak nastup, što se i sada pokazalo. Pet borbi, tri zlatna poena od toga dve odlučujuće borbe koje su trajale preko osam i devet minuta, govore da je Nadežda Petrović odlično fizički pripremljena, obzirom u kom se periodu nalazi. Jaka konkurencija i na kraju postolje, ostavljaju dobar utisak i naravno potvrdu kvaliteta istakao je Vladimir Jovičić, trener reprezentacije Srbije.

Na Evropskom džudo openu u Bratislavi Andrea Stojadinov ostvarila je plasman na peto mesto u konkurenciji do 48 kilograma.