Dragi džudisti,

Dragi sportski radnici,

Poštovani roditelji,


U trenutku kada se čitav svet a samim tim i naša zemlja nalazi u složenoj situaciji uzrokovane epidemijom teške bolesti, virusa COVID 19, džudisti će onako kako smo to uvek radili kada je bilo teško, odgovoriti i ovom životnom izazovu, solidarno i organizovano.

Sve aktivnosti Džudo saveza Srbije, kao uostalom i u svim ostalim segmentima života, prešle na on -line platforme, u nameri da zaštitimo zdravlje svih članova naše organizacije.

Imajući u vidu da je želja tvorca modernog džudoa, Džigoro Kana, da džudisti na najbolji način doprinesu društvu u kome žive, naša je dužnost a uz poštovanje svih propisanih mera od strane države, da pružimo pomoć pre svega svim našim članovima preko 65 godina.

Naši sportisti, naši šampioni sa strunjače ovoga puta će na najvažnijem životnom ispitu pomagati svim našim veteranima kojima je pomoć potrebna.

Godinama i decenijama naši veterani su nas učili prvim koracima u džudo sportu a ovo je naš doprinos kroz koji želimo da pokažemo koliko cenimo sve što su nas naučili u sportu i životu. Akcija Džudo saveza Srbije pomoći našim veteranima je sve ono što je džudo zaista i predstavlja, svesno poklanjanje vremena, veština, znanja i energije za dobrobit drugih ljudi.

Upravo zato pozivam sve naše veterane, sve one iznad 65 godina da se jave regionalnim kancelarijama ili putem mejla kancelariji Džudo saveza Srbije koji imaju potrebu da ih poseti lekar, da im se donese lek ili kupi hrana. Prilikom poziva naši veterani će moći da kažu koja im je usluga neophodna i koliko je hitno, pa će shodno tome naši volonteri stići na adresu naših najstarijih članova.

Još jednom bih istakao da je sada najvažnije da kao što smo to uvek i činili, zadržimo disciplinu, odgovornost, poštovanje i poverenje u državu i da slušamo struku, naše lekare, što znači da se pridržavamo svih propisanih mera. Kao što znate reč džudo u prevodu znači mekan ili nežan put. Upravo zato naša je želja da i ovaj period, ovaj put koji niko od nas nije želeo da pređe, zajedničkim snagama, puni poštovanja jedni za druge, lakše prebrodimo.



Kontakt telefoni 

Džudo savez Beograda -kontakt osoba Peđa Bosanac 064/27 09 094 

Džudo savez Vojvodine-kontakt osoba Nataša Bošković 069/ 702 036 

Džudo savez C.Srbije  -kontakt osoba Srećko Krstić  063/19 99 014

Ukoliko vam je lakše možete nas kontaktirati i putem elektonske pošte Džudo saveza Srbije  office@jss.rs