Srpski džudisti u potpunosti su se odazvali svim propisanim merama koje za cilj imaju da spreče dalje širenje pandemije virusa COVID 19. Svi klubovi prešli su na on- lajn platforme i treninzi su nastavljeni u skladu sa novonastalom situacijom. Svakoga dana treneri putem video linka ili preko društvenih mreža rukovode radom svojih takmičara u svim uzrastnim kategorijama. Uz ovakvu odličnu organizaciju kada su u pitanju sportske aktivnosti, naši džudisti aktivno su se uključili i u pomoć našim najstarijim sugrađanima kojima je pomoć sada preko potrebna.

Na klupskom nivou u akcije pomoći prvi su se odazvali takmičari DŽK Kinezis iz Niša, beogradske Crvene zvezde i Proletera iz Zrenjanina.

Nišlije, poznati kao vrsni džudisti na tatamiju među prvima su priskočili i priključili se volonterima Crvenog krsta grada Niša.

-Naši članovi su se sami organizovali i priključili se volonterima Crvenog krsta u našem gradu. Iako smo sve klupske aktivnosti suspendovali u smislu u kojem smo to praktikovali pre pandemije, nismo suspendovali solidarnost pre svega sa onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ponosni smo naše članove koji su na pravi način demonstrirali da su u ovoj životnoj sutuaciji reagovali zrelo i položili ispit pre svega iz humanosti -rekao je Nemanja Stanković, trener DŽK Kinezis.

U srpskoj prestonici, Zvezdin prvi tim stavio se u službu opštini Vračar i gradu Beogradu.

-Ceo naš tim stavio se na raspolaganje opštini Vračar i gradu Beogradu. Ideja je potekla od našeg počasnog predsednika Ivana Todorova i predsednika Upravnog odbora Stojana Vujka. Naravno da smo se svi vrlo rado odazvali i zato smo tu da pomognemo. Kao što smo uvek na visini zadatka kada je sport u pitanju tako i sada u vanrednoj situaciji odlazimo do naših starijih sugrađana i prema njihovim potrebama kupujemo im najvažnije namirnice i lekove rekao je Strahinja Bunčić, prvotimac Crvene zvezde i trofejni reprezentativac Srbije.

Učesnik ove akcije pomoći našim starijim sugrađanima, sa našim reprezentativcima učestvovao je i Uglješa Mrdić član UO našeg kluba.

- Naši momci su kao i uvek pokazali ne samo da su vrhunski sportisti već i osobe za primer, uvek na raspolaganju našem gradu i našoj zemlji -rekao je Uglješa Mrdić.

Uz Kinezis i Zvezdu, džudisti Proletera stavili su se u službu pomoći najstarijim sugrađanima grada Zrenjanina.

-Naši takmičari su i ovoga puta na najbolji način pokazali da u našem klubu se ne bavimo samo sportskim aktivnostima već ih na najbolji način usmeravamo da budu pre svega dobri ljudi. Naši takmičari uključili su se u rad volontera grada Zrenjanina. Bili su angažovani na prenošenju stolova u sportsku halu dok je naredni zadatak bio na pakovanju paketa za naše najstarije sugrađane. Ponosni smo na naše takmičare koji su i ovoga puta položili ispit solidarnosti i humanosti rekao je Tomislav Kohajm trener DŽK Proleter