Akciju Džudo saveza Srbije na inicijativu predsednika Ivana Todorova zajedničkim snagama uspešno su sproveli i članovi Džudo saveza Vojvodine.  

Paketi puni najvažnijih životnih namirnica kao i higijenskih preparata odneti su na adrese naših nekadašnjih šampiona, naših džudista koji svoje dane provide u kućnoj izolaciji strogo se pridržavajući svih mera koje je zbog pandemije COVID19 propisala struka.

-Odlično smo se organizovali i žurili smo da što pre posetimo sve naše veterane. Malo je reći da su svi oduševljeni akcijom. Kao organizatori potrudili smo se da u paketima koji su stigli na adrese naših nekadašnjih šampiona bude sve što im je potrebno. Posebno bih želeo da istaknem da ovo nije kraj naše akcije. Na raspolaganju smo svim našim članovima za bilo kakvu vrstu pomoći, na raspolaganju smo našim veteranima, našim učiteljima- rekao je Miroljub Ničić predsednik UO DŽS Vojvodine.

U akciji su učestvovali i naši mladi šampioni Nadežda Petrović, Marica Periši i Uroš Popović pod vođstvom trenera Vladimira Jovičića.

-Poseta našim veteranima je značila i njima i nama. Treba imati u vidu da su oni već nedeljama u izolaciji i da naročito našim veteranima, za koje znamo da su izuzetno aktivni, čitava situacija posebno teško pada. Ipak kao što su uvek bili disciplinovani takvi su i sada. Ipak bilo im je izuzetno drago kada su nas videli. Neki su se rasplakali, drugi su insistirali da ostanemo na kafi. U skladu sa propisanim merama mi smo doneli pomoć a poziv za kafu obećali smo za period kada pobedimo ovu opaku bolest -rekao je Vlada Jovičić.

Trofejni trener istakao je da je akcija uz dobrobit za veterane mnogo značila i za mlade naraštaje.

-Želeo bih još jednom da se zahvalim našem predsedniku koji je dao ideju za ovako važnu akciju. Za veterane ovo je bio znak pažnje i pokazatelj da cenimo sve što su nas naučili tokom svih ovih godina. Za mlade ovo je bila prava lekcija humanosti. Mi se ne zaustavljamo ovde već smo svim našim dragim starijim članovima na usluzu šta god da je potrebno rekao je Vlada Jovičić.