Džudisti su još jednom pokazali da su ne samo šampioni na strunjači, već da su i u ovom životnom izazovu koji je pred sve nas stavila pandemija COVID19, pristupili solidarno i organizovano. Velika akcija DŽS Srbije pomoći našim veteranima a na inicijativu predsednika DŽSS, Ivana Todorova ujedinila je još jednom celu našu džudo porodicu.

Pomoć je odneta na adrese naših veterana u Centralnoj Srbiji, Vojvodini i Beogradu. U srpskoj prestonici odličnom organizacijom Džudo saveza Beograda, najpotrebnije životne namirnice kao i sredstva za higijenu stigle su na sve adrese naših šampiona, naših veterana.

-Utisci su bili odlični kako kod nas koji smo pomoć nosili našim članovima, našim šampionima tako i kod njih. Važno je da nikoga nismo izostavili, da smo doneli zaista lepe pakete sa najvažnijim namirnicama i sredstvima za higijenu. Akcija se ovde ne završava jer smo za naše veterane uvek na raspolaganju šta god da im treba rekla je Mira Đinović, generalni sekretar DŽS Beograda.

Oduševljenje pažnjom i paketom nije krio ni Vuk Rašović, najpoznatije ime ne samo u Srbiji već i u svetskoj džudo porodici kada je u pitanju sport veterana.

-Od kada je nastupila ova situacija javljalo mi se mnogo mladih ljudi da pomognu što je lepo. A sada kao najlepši deo stiže akcija Džudo saveza Srbije i Džudo saveza Beograda. Ovo je lepa priča o solidarnosti koja vlada u našem sportu. Akcija Džudo saveza Srbije na čelu sa našim predsednikom, našim šampionom, Ivanom Todorovim jasno pokazuje da nas nije i da nas niste zaboravili. Zato želim da se zahvalim našem perdsedniku Ivanu Todorovu kao i vama koji ste nam ovu pomoć doneli rekao je šampion veteran Vuk Rašović.