Na Evropskom junioskom džudo kupu u Devi Strahinja Bunčić, reprezetativac Srbije osvojio je treće mesto u kategoriji do 73 kilograma. Na korak od medalje u Devi bio je i Filip Jovanović, reprezentativac Srbije u konkurenciji do 66 kilograma.

Strahinja Bunčić pohod na bronzano odličje počeo je pobedom nad Novom Raičevićem iz Crne Gore 10:0. Istim rezultatom savladao je i domaću judoku Andrei Pirloga. Finca Aku Lakkonnena pobedio je u trećem kolu. U polufinalu, Ireland Connor iz Velike Britanije našao je slabu tačku Bunčiću i ovaj meč završava u svoju korist. U finalu repasaža Strahinja Bunčić nikako nije želeo da propusti šansu da se okiti bronzanim odličjem, pa duel sa odličnim Moldavcem, Iuoriem Mocanu završava ubedljivo, iponom.

Filip Jovanović je u kategoriji do 66 kilograma odlično počeo takmičenje na Evropskoj juniorskom džudo kupu u Devi. Kornela Andreisa iz Moldavije savladao je ubedljivo prvo yukoom a onda i iponom u prvom meču. Sa Izraelcem Jagedom Menagedom dovoljan mu je bio i yuko da izbori prolaz u treći meč. U polufinalu Filip Jovanović baš kao i Strahinja Bunčić otvorio je  protivniku prostor za akciju,  što je u ovom slučaju Aleksander Raskopine (Izrael) i iskoristio i otišao u finale. U meču za bronzano odličje Jovanovića nije poslužila sportska sreća u duelu sa Vadimom Bunescu-om iz Moldavije. Jovanović se iz Deve vraća sa plasmanom na peto mesto.