Reprezentativci Džudo saveza Srbije uvek su na raspolaganju svojoj zemlji i svojim sugrađanima. Tako je bilo i tokom vanrednog stanja usled pandemije COVID 19. 

Reprezentativci Srbije i džudisti Crvene zvezde ne samo da su najbolji klub srpske prestonice za 2019. već su još jednom, ovoga puta van sportskog borilišta, u svom gradu pokazali da su pravi šampioni i pre svega dobri i humani ljudi. Tokom perioda pandemije COVID19, Zvezdini prvotimci volontirali su i pomagali našim starijim sugrađanima u okviru Volonterskog servisa Gradske opštine Vračar.


Za nesebičan rad i zalaganje tokom perioda pandemije, Zvezdinim džudistima Predsednik i komandant Štaba za vanredne situacije Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković uručio je zahvalnice. I to Anji Obradović, Jovani, Strahinji i Milanu Bunčiću, Bojanu Došenu, Mateji Stošić, Nikoli i Nemanji Nikolić. 


-Okupili smo se da vam kažemo jedno veliko ‘hvala’ za sve ono što ste uradili za 53 dana tokom kojih je bilo na snazi vanredno stanje. Primili ste 17.710 telefonskih poziva, ostvarili ste 9.871 neposredni kontakt sa građanima Vračara. Kad god je Štab tražio vi ste otišli na vrata. Podelili ste 8.936 paketa građanima, na zahtev Crvenog krsta uručili ste 5.350, dok je Grad Beograd isporučio, a vi ste dostavili 3.442 paketa socijalno ugroženim građanima koji imaju primanja ispod 30.000 dinara. Takođe, Kancelarija za mlade Grada Beograda nam je obezbedila, a vi ste uručili 144 paketa- rekao je predsednik Opštine na početku svog obraćanja volonterima. 

-Kad pogledam sada sa strane, posmatram vas kao mlade borce koji su došli na Paštrik i Košaru, koji su branili najsvetije što se može braniti, a to je naša zemlja. Mi smo se borili u jednom trenutku sa nepoznatom bolešću, jer mnogi ne znaju da li imaju oštećen imuni sistem na tom nivou da ne mogu da se odbrane od virusa i vi ste uprkos tome hrabro išli na vrata, opremeljeni zaštitnom opremom, potpuno motivisani i usresređeni da ono što radite radite najbolje što možete- izjavio je Nedeljković i naglasio da su volonteri radili po suncu i po kiši kako bi dopremili ono što su Vračarci tražili.


Prvi čovek Opštine je naglasio da su volonteri bili na raspolaganju u svakom trenutku – 24 sata dnevno, te da je svaki građanin koji se obratio Kol centru imao pomoć koju je tražio zahvaljujući njima. 


-Sa druge strane, bilo je jako značajno da infekcija ne uđe u Opštinu kako ne biste preneli ljudima kod kojih ste odlazili, te smo stoga obezbedili preko 40.000 maski i rukavica, preko 3.000 dezinfekcionih sdredstava. Opština je stala iza vas i građana Vračara svom snagom -rekao je Nedeljković i zaključio da nije sreo ljude sa većim entuzijazmom i moralnim i etičkim kvalitetom, te se toga na kraju zahvalio u ime Opštine Vračar svim volonterima na angažovanju. 


Nakon proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, Štab za vanredne situacije Gradske opštine Vračar ustanovio je na sednici održanoj 17. marta 2020. godine Kol centar u okviru Volonterskog servisa Gradske opštine Vračar. Kol centar je zvanično počeo sa radom 18. marta 2020. godine, a prestao da funkcioniše 13. maja 2020. godine. Tokom rada volonteri su primili 17.710 telefonska poziva osoba starijih od 65 godina, socijalno ugroženih ili sa invaliditetom. Pruženo je 9.871 neposrednih usluga nabavke najvažnijih životnih namirnica, sredstava za higijenu, lekova i dr. Volonteri su, takođe, uručili i 8.896 paketa osnovnih namirnica koje je obezbedio Grad i Kancelarija za mlade Grada Beograd, kao i Opština Vračar.