Na Svetskom seniorskom prvenstvu u Astani održan je i žreb, čime su poznati protivnici u prvim mečevima na tatamiju sportskog kompleksa Alau Ice Palati od 24. do 30. avgusta.

Na borilište prva izlazi Milica Nikolić u konkurenciji do 48 kilograma. Ona će odmeriti snage sa Dianom Cobos iz Ecuadora. Jovana Rogić ( do 57 kg) snage će odmeriti sa Karlom Tepia iz Meksika.

Ilija Ciganović ( do 66 kg)  u prvom kolu za protivnika voljom žreba dobio je Fouada Anasa iz Džibutija. Marko Vukićević će snage odmeriti sa Umedom  Abdurakhimovim iz Tadžikistana. Protivnik  Alekseja Nefedova ( do 73 kg) biće reprezentativac   Belorusije Vadzim Schoka. Mladi  Nemanja Majdov  ( do 81 kg)  snage će odmeriti sa Mađarom Krizsanom  Schabocsom.  Aleksandru  Kukolju  ( do 90 kg) voljom žreba protivnik biće Vitanen Samuli iz Finske. Španac  David Ruiz Zajac na borilištu protivnik će biti  Dmitriju Gerasimenku takođe u konkurenciji do 90 kilograma. Do 100 kilograma srpski reprezentativac Stefan Jurišić, odmeriće snage sa Japancem Haga Ryunosuke.