Vredni bodovi za svetsku listu

 

Još jedan odličan dan za srpske džudiste na Evropskom  juniorskom judo kupu u Devi. Slobodan Đorda okitio se vicešampinskim zvanjem u konkurenciji do 100 kilograma. Ivan Đukanović osvojio je bronzano odličje u kategoriji do 90 kilograma. Mladen Đinović ( do 90 kg) i Sara Tintor ( do 70 kg) ostvarili su plasman na peto mesto dok je Tea Tintor u konkurenciji do 63 kilograma ostvarila plasman na sedmo mesto.

Slobodan Đorda za početak na Evropskom juniorskom kupu pobedio je iponima oba predstavnika Crne Gore, u prvom meču Lazara Dakovića dok je u  drugom bio bolji od Danila Pantića. Pobeda nad Pantićem ujedno je bila pobeda za ulazak u finale u kome je predstavnik Sjedinjenih američkih država,  Džon Džejn  ovoga puta bio bolji od srpskog reprezentativca. Slobodan Đorda se iz Deve vraća sa srebrnim odličjem.

Ivan Đukanović obradovao je srpske ljubiteje džudoa još jednom medaljom ovoga puta bronzanom u konkurenciji do 90 kilograma. On je u prvom meču bio bolji od Rusa Petra Samokhina. Sa yukoom a zatim i iponom obezbedio je ulazak u sledeće kolo. Finac Aatu Lamannen pronašao je slabu tačku Đukanoviću i pobedio ga u ovom meču. U finalu repasaža Đukanović  je bio bolji od druga iz reprezentacije, Mladena Đinovića sa yukoom a zatim i iponom što mu donosi bronzano odličje.

Plasman na peto mesto i korak do medalje bili su Mladen Đinović ( do 90 ) i Tea Tintor ( do 70 kg). Sara Tintor ostvarila je plasman na peto mesto.

-Momci su bili odlični ovog vikenda. Na Evropskom juniorskom džudo kupu u Devi osvojili su vredne bodove za svetsku rang listu i odlično odradili pripremni turnir pred  Evropsko juniorsko prvenstvo u Obervartu u Austriji. Ipak od devojaka sam s pravom očekivao više jer su nas navikle na medalje. Ipak uveren sam da će biti najbolje kada je najpotrebnije- rekao je za naš sajt Nedeljko Đukić, trener juniorske reprezentacije Srbije.