Džudo klub Cement iz Beočina dobio je strunjače zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Džudo savezu Srbije. Primopredaji je u ime DŽSS prisustvovao predsednik Upravnog odbora, Milovan Bratić.

Džudo klub Cement iz Beočina može se pohvaliti bogatom klupskom riznicom kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj konkurenciji. Strunjače na kojima su se do sada održavali treninzi, zahtevale su dodatni oprez sportista, kako ne bi došlo do povreda. Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Džudo saveza Srbije, džudisti Cementa dobili su vrednu donaciju koja naročito u doba pandemije korona virusa znači mnogo takmičarima ovog kluba i, kako kažu, motivisaće ih da treniraju još predanije i pripreme se za predstojeća takmičenja kada epidemiološka situacija to bude dozvolila.

Odlična saradnja Džudo saveza Srbije sa Ministarstvom omladine i sporta ogleda se u vrhunskim rezultatima koje naši takmičari postižu na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

-Kvalitetnom saradnjom sa Ministarstvom omladine i sporta obezbedili smo mnogim našim vrhunskim takmičarima da mogu da realizuju programe, mnogim trenerima da pohađaju najznačajnije seminare, tako da mi bez Ministarstva ne bismo mogli mnogo toga uraditi. Ovo je značajna stvar, naročito za ovaj klub koji ima tradiciju, imao je i ima i sada vredne rezultate. Činjenica da se neko pobrinuo da obezbedi sredstva, jer strunjače nisu uopšte jeftine i svi klubovi imaju problema sa tim, zato je ovo značajna donacija rekao je Milovan Bratić, predsednik Upravnog odbora DŽSS.

O značaju vredne donacije najbolje govore sami takmičari trofejnog kluba iz Beočina.

-Mnogo će nam značiti ova donacija i nove strunjače zato što su one bile već dotrajale i gotovo neupotrebljive. Gotovo da više nije moglo da se trenira na njima. Tako da će nam mnogo značiti nakon korone u pripremama za buduća takmičenja rekao je Borislav Adžić, zamenik kapitena DŽK Cement.

Vladimir Kostić kapiten trofejne ekipe iz Beočine ističe da je ova donacija dodatni vetar u leđa svim takmičarima.

To nam je vetar u leđa za dalje treninge, malo osveženja u našoj sali i mnogo će nam značiti, dugo čekamo na to. Uz to što ne treniramo svaki dan i što treniramo kako stignemo i gde stignemo, želja nam sve više i više raste za treningom i takmičenjima, za rezultatima -rekao je Vladimir Kostić.

Džudo klub Cement postiže dobre rezultate na takmičenja, zahvaljujući disciplinovanom radu. Nove strunjače omogućiće kvalitetniji rad sportista i njihovih trenera.

-Koliko znače ove strunjače ne mogu ni da objasnim, ove na kojima sada stojimo i koje vidite su stare 26 godina, dotrajale, imali smo nekoliko povreda dece na pocepanim strunjačama i to je bio crveni alarm da se nabave nove. Mi samo možemo obećati dobar rad sa mladima, dobre rezultate. Kakve, neskromno da kažem, imamo i sada. Negde smo u top pet klubova u Srbiji, u nekim kategorijama smo čak i najbolji.

Mitar Milinković, predsednik opštine Beočin a nekada i sam član trofejnog DŽK Cement i naš trofejni reprezentativac, istakao je da je Beočin grad sporta i da će donacija mnogo značiti klubu.

-Džudo klubu znače ove strunjače koje smo dobili zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta na čelu sa Vanjom Udovičićem i, naravno, Džudo savezu Srbije, koji su zajedno učestvovali u projektu. Mnogo dece u Beočinu trenira džudo i ova dva tatamija, 200 kvadrata će značiti, s obzirom na to da su ove strunjače dugi niz godina kod nas, maltene istrošene, i nadam se da će ovo biti jedan početak novih šampiona i da ćemo imati već u skorijoj budućnosti jednog olimpijskog kandidata da predstavlja naš grad -istakao je Mitar Milinković.

Džudo klub Cement dodelio je povelje prijateljstva predstavnicima Džudo saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta za doprinos radu i razvoju kluba.