Više od dva meseca radilo se na pripremi projekta Džudo saveza Srbije, održavanje prvog trening kampa u Banji Kanjiža posle obustavljanja rada, kako sportskih klubova, tako i nacionalnih timova, saveza,zbog dobro poznate situacije izazvane pandemijom korona virusa.  

Članove nacionalnog tima u Banji Kanjiža posetio je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije koji se uverio da pripreme teku po planu.

Iako su se po prvi put u istoriji sportisti susreli sa odlaganjem Olimpijskih igara, srpski džudisti imaju jasan cilj pred sobom.

-Bez obzira što je ovo bila olimpijska godina i što je pandemija korona virusa srušila sve naše planove, mi moramo da nastavimo vredno da treniramo i čekamo početak međunarodnih takmičenja. Dobra vest je da će već krajem oktobra da se pokrene IJF- tur sa prvim Gran prijem u Budimpešti. Polako se uspostavlja život, polako se vraćaju sportisti u sportske hale i nadam se da ćemo nastaviti da postižemo sjajne rezultate, koje smo i pre postizali. U doba korone svi su trenirali, prvo individualno a posle i zajedno uz poštovanje mera koje je preporučilo Ministarstvo sporta.

Srpski džudisti su tokom vanrednog stanja svojim primerom jasno pokazali kako se brine o našim najstarijim sugrađanima.

-Pored treninga Džudo Savez je imao svoje akcije i aktivnosti a to je da su naši sportisti bili volonteri koji su pomagali starijima u svim gradovima odakle dolaze naši reprezentativci. Imali smo i jednu akciju a to je pomoć pre svega svim našim džudo penzionerima kroz jednu malo pomoć, odnosno paketima pomoći. Mislim da je to bilo nešto najlepšte što smo mogli da uradimo u toku krize. Džudo Savez je pomogao i regionu, pre svega Džudo savez Vojvodine i Džudo savez Beograda i centralne Srbije, uz te akcije koje su bile nešto najlepše tokom pandemije korone.

Džudo porodica Srbije kao jedan podržala je inicijativu predsednika DŽSS Ivana Todorova, upućivanje pomoći penzionerima na tatamiju.

-Moja je bila inicijativa ali zaista smo se potrudili da se u tom periodu osećaju sigurno i da uvek organizacija za koju su mnogo učinili i podigli je na ovaj nivo , da možemo bar jednom lepom pažnjom da se odužimo. - Sportisti su se sami našli u toj situaciji kao odgovorni, kao nosioci, kao sportisti, kao uzor mnogima da pomognu i moram da im se zahvalim na tome, jer to je bila njihova lična inicijativa da u tom trenutku mogu da pomognu bar skromno raznoseći pomoć najugroženijima i najstarijima. - Mi nastavljamo dalje da se spremamo za olimpijske igre bez obzira da li će biti 2021 ili neke druge godine. Postoje svetske rang liste i nadam se na ćemo ostati tu gde jesmo a zaista smo na visokim pozicijama. - Poručio bi im da nastave da treniraju, da savez stoji iza njih i nadam se da ćemo prevazići sve ove probleme i nastaviti međunarodni program i da se trudimo da Srbija i dalje bude među najboljima u Evropi i svetu istakao je Ivan Todorov.