Prošlo je tri godine od kada je Nemanja Majdov obradovao domaću sportsku javnost sa obe strane Drine osvajanjem titule svetskog šampiona. Mladi Zvezdin džudista je te 2017. u nacionalnom kimonu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti porušio sve rekorde i sa samo 21. godinom uspeo da postane prvi Srbin koji se okitio zlatnim svetskim odličjem.  

-Na današnji dan pre tačno tri godine, postao sam prvak sveta. To mi je Bog dao u 21. godini života, kao jednom od najmladjih ikada u ovom sportu. Ponosan sam sto sam Srbiji doneo prvo svetsko zlato u njenoj istoriji rekao je Nemanja Majdov.

Nemanja Majdov džudista Crvene zvezde pre tri godine je u danu koji se slobodno može nazvati i antologijskim, kroz sedam mečeva i isto toliko pobeda, osvojio titulu svetskog šampiona. Nemanja Majdov nas je i te 2017. godine još jednom obradovao, ovoga puta medaljom zlatnog sjaja, koju svi sanjaju a samo najbolji uspeju da je osvoje.

-Verovao sam u sebe, trenirao sam mnogo, ali nisam verovao da ću na kraju uspeti. Osećao sam neku obavezu, rekao sam sebi moraš da to uradiš. Svaki meč je bio težak, imao sam ih sedam. Nikad u životu nisam imao više mečeva rekao je posle finalnog meča, te 2017. svetski šampion Nemanja Majdov.

Na Svetskom seniorskom prvenstvu sveta srpskog džudistu Nemanju Majdova čekali su pre svega odlični borci, elita. Izuzetno težak žreb, do svetskog zlata sedam mečeva za pamćenje. Ešli Gonzales vicešampion OI i i osvajač svetskog zlata, bio je Nemanjin protivnik za početak. Srpski džudista je ovaj meč rešio iponom. Istim rezultatom rešio je i Islama Bozbajeva iz Kazahstana, 10:0. Zvezdin prvotimav je uspešno, kako je i navikao sportsku javnost ali i protivnike, pobede nizao redom. Majdov je džudoku iz Konga, Ejal Le Boa savladao 10:0. Odličnog Portugalca Selio Diasa baca na ipon. Nemanja ruši i Gruzijca Ušangi Margijanija za ulazak u polufinale na wazari. Domaći džudista, Mađar Kristijan Tot nije mogao da nađe rešenje za Majdova čak ni posle iscrpljujućeg meča, u produžetku i zlatnom bodu, koji je trajao više od pet minuta. Ni odlični Slovenac Mihael Žgank, nije uspeo da poremeti srpskog i sada već svetskog šampiona. U borbi za najsjajnije odličje, Majdov je pokazao da je borac svetske klase čime je ušao u istoriju srpskog džudo sporta kao prvi i za sada jedini seniorski šampion sveta. Vrhunskim rezultatima koje je ostvario u dosadašnjoj karijeri Nemanja Majdov je s pravom poneo naziv najuspešnijeg džudo borca sa naših prostora.