Na nastavak takmičarske sezone najduže su čekali sportisti u borilačkim sportovima. Srpski džudisti učestvovaće na Evropskom seniorskom kupu u Dubrovniku što će ujedno biti i prvo takmičenje posle skoro osam meseci pauze koja je usledila zbog pandemije korona virusom.

Takmičenje u Dubrovniku okupiće 115 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji iz šest država. Na Evropskom kupu boje Srbije braniće Nemanja Milić, Strahinja Bunčić. Milan Bunčić, Aleksandar Kukolj, Darko Brašnjović, Filip Jovanović, Jovan Niškanović, Mihailo Ćirić, Stefan Majdov, Uroš Madžarević, Žarko Ćulum, Goran Prgonjić, Pavle Krsmanović, Uroš Popović, Đorđe Stanojević, Nikola Kurjega, Dimitrije Nedeljković, Dimitrije Nikolić, Aleksandar Rajčić, Mateja Stošić, Vladimir Kostić, Nadežda Petrović, Tea Tintor, Milica Žabić, Andrea Stojadinov, Marica Perišić, Teodora Ćopić, Anja Obradović i Đurđina Radmilović.

-Posle skoro osam meseci ovo je prvo takmičenje na kome učestvujemo, posle Svetskog kupa odnosno Evropskog opena u Bratislavi -rekao je Vladimir Jovičić, trener reprezentacije Srbije. - Svakako da je situacija sa koronom sportistima teško pala ali svi smo svesni da je pandemija nešto što je pogodilo čitav svet tako da kao i svi nismo imali izbora sem da čekamo. Odlično je što se vraćamo na tatami i što imamo lagani uvod, odnosno kroz takmičenje koje je baš odgovarajuće za povratak.

Učešće na Evropskom seniorskom kupu u Dubrovniku biće održano prema svim pravilima propisanim od strane struke.

-Svi takmičari kao i do sada kada smo organizovali naše pripreme u Srbiji i sada su uradili pcr testove. Vrlo su jasna pravila i svi ih se pridržavamo i na treninzima kao i sada na takmičenju. Svi sem takmičara imaju maske i nose ih sve vreme. Treneri i sudije na borilištu kao i u sali za zagrevanje. Jedino takmičari na borilištu ne nose maske. Kao i do sada držaćemo se svih instrukcija i ustaljene trase kretanja hotel-autobus-hala. Zdravlje je prioritet istakao je Vladimir Jovičić.