Najbolji seniori džudisti i džudistkinje ovog vikenda odmeriće snage na Prvenstvu države prvi put posle početka pandemije COVID 19. U džudo sportu na tatamiju su prvi probili led stariji pioniri i to na regionalnim prvenstvima koje je održano proteklog vikenda prema svim preporukama Kriznog štaba i Ministarstva zdravlja odnosno Ministarstva omladine i sporta.


Seniori će se u subotu 10. oktobra nadmetati za titulu najboljeg u hramu džudoa, popularnim Šumicama. Takmičenje će se održati na tri borilišta. Od 9 časova takmičiće se seniorke u kategorijama do 48, do 52, do 57 kg odnosno seniori do 60, do 66, i do 73 kilograma. Početak takmičenja za „teže“ kategorije očekuje se od 12 časova, seniorke do 63, do 70, do 78, preko 78 kg kao i seniori do 81,do 90, do 100 i preko 100 kilorama. 


Na Prvenstvu Srbije za seniore neće biti publike a takmičenje će se organizovati po preporukama Kriznog štaba o merama za suzbijanje i zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19 što znači da pored takmičara i dozvoljenog broja trenera, Prvenstvu Srbije će prisustvovaćti samo službena lica. Pre početka takmičenja i merenja, svakom učesniku će se meriti telesna temperatura. Ako učesnik ima temperaturu iznad 37 stepena Celzijusa ili druge znakove respiratornih infekcija neće biti dozvoljeno učešće na takmičenju.

Iako ovoga puta publika neće imati priliku da prati majstorije na tatamiju u Šumicama Džudo savez Srbije se postarao da sve mečeve sa Prvenstva države prenosi putem interneta. Svi žrebovi i live rezultati biće dostupni na live.judo.rs