Najbolje takmičarke na Svetskom prvenstvu u Astani u kategoriji do 57 kilograma svakako su Rumunka  Corina CAPRIORIU i Japanka  Kaori  MATSUMOTO. Na tatamiju Alai Ice Arene one su danas pripredile  “već viđeno” odnosno reprizu finala sa OI u Londonu i to sa istim rezultatom.  Sa majstorskom   ko-soto-gari tehnikom  za  waza-ari. Matsumoto je definitovno napravila veliki povratak na vrh posle manje od godinu dana . Japanka je ovim na najbolji način najavila da će braniti titulu na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Bronzana odličja osvojile su Mongolka  Sumiva Dorjsuren i Automne Pavia iz Francuske.

 

action_astana_73_01

Trijumf Japana trećeg  takmičarskog dana na SP u Astani upotpunilo je finale boraca iz države izlazećeg sunca u konkurenciji do 73 kilograma.  Ono koji se oporavio od gubitka titule 2014. pitanje pobednika rešio je u domaćem finalu sa Riki Nakayom , drugom iz reprezentacije. U meču u kome su protivnici ujedno i takmičari koji se odlično poznaju i ovog puta odlucile su nijanse. Ono je plasirao ko-soto-gari za  waza-ari i titulu svetskog šampiona.

Bronzana odličja osvojili su Korejac  Changrim AN (Koreja) i Nyam –Ochir SAINJARGAL iz Mongolije.

Jovana Rogić srpska reprezentativka u konkurenciji do 57 kilograma odlično je počela učešće na svetskoj smotri u Astani. U prvom  kolu iponom je savladala Meksikanku Karlu Tapia. U drugom kolu Rogićeva je snage odmerila sa  Austrijankom  Sabrinom  Filszmozer . Filsmozer u ovom meču  na kaznu više uspeva da  prođe u naredno kolo Svetskog prvenstva. Aleksej Nefedov, reprezentativac Srbije u kategoriji do 73 kilograma izgubio je u prvom kolu od Belorusa Vadzima Shoka.