Srpske dame opet su napravile pravu žetvu medalja na evropskoj takmičarskoj sceni. Pre samo par dana, na juniorskom prvenstvu Starog kontinenta u Poreču, naše džudo dive, Andrea Stojadinov, Marica Perišić i Anja Obradović napravile su podvig osvajanjem dva zlata i bronze. Bez dana odmora, srpske džudistkinje Andrea Stojadinov i Marica Perišić nastavile su nadmetanje u Poreču kojima se na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, pridružila i Nadežda Petrović, gde su još jednom oduševile osvajanjem bronzanih medalja prvog takmičarskog dana. Stojadinov, Petrovi i Perišić su ovim podvigom jasno pokazale da su u samom vrhu međunarodne džudo scene.  

Čestitke mladim trofejnim reprezentativkama stiglesu prvo od Ivana Todorova predsednika Džudo saveza Srbije.

-Uspeh naših reprezentativki je utoliko veći jer je ostvaren u ovom teškom periodu kroz koji svi prolazimo, periodu pandemije virusa COVID 19. Svaka medalja je izuzetan uspeh a naše mlade džudistkinje su u roku do pet dana osvojile čak šest odličja što je pravi podvig i svojevrstan rekord. Čestitke našim džudistkinjama, njihovim trenerima, klubovima i naravno porodicama istakao je Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije.

U kategoriji do 48 kilograma još jednom nas je obradovala Andrea Stojadinov koja je osvojila bronzano odličje.

- Ne mogu reći da nisam presrećna, ali ipak mi je žao što se ne vraćam sa duplom titulom. To možda malo zvuči bezveze, jer dolazim kući sa dve osvojene evropske medalje u razmaku od 5 dana. U meču koji sam izgubila od Francuskinje sam zaista sve vreme bila dominantna i trebala sam da pobedim. Ona je na kraju osvojila zlato, tako da sam to lako mogla biti i ja. Ipak, džudo je takav sport da eto momenat nepažnje okrene meč, i meni ostaje da iz toga naučim što više. Srećom u Zvezdi imam ozbiljan tim koji radi sa mnom, i sigurna sam da ćemo se posvetiti ovom problemu s ciljem da se ne ponovi bila je iskrena Andrea Stojadinov.

Marica Perišić u kategoriji do 57 kilograma kao i Andrea nije krila da su joj ambicije na EP za mlađe seniore takođe bile šampionske. Perišićeva je domaću sportsku javnost obradovala još jednom evropskom, ovog puta bronzanom medaljom.

-Iskreno nisam zadovoljna baš svojim nastupom. Moglo je biti mnogo bolje. Na svoju grešku sam izgubila polufinale tako da ću morati da učim od toga sada. Ipak ne mogu reći da sam tužna, dve medalje su tu, ali bih možda bila veselija, jer znam da je moglo mnogo bolje- rekla je srpska trofejna džudistkinja, evropska šampionka i bronzana na EP U23 Marica Perišić.

Nadežda Petrović ( do 52 kg) naša trofejna džudistkinja, koja može da se pohvali izuzetnim rezultatima na međunarodnoj sportskoj sceni, nije krila da je želela više od evropske bronze osvojene u Poreču.

-Nije rezultat kojem sam se nadala ali za ovaj put može da prođe.Bio je težak dan, pet borbi i na kraju bronza, u uslovima u kojima se sve odvija ovih dana mislim da je to zadovoljavajuće. Još uvek nisam u svojoj najboljoj formi što se juče i dalo primetiti, tako da se sada vraćamo kući to da popravimo i da odradimo završne pripreme za verovatno poslednje takmičenje ove godine, Prvenstvo evrope za seniore.Poželite mi sreću-rekla je Nadežda Petrović, bronzana na EP za mlađe seniore.

Vladimir Jovičić trener nacionalnog tima i strateg Nadežde Petrović analizirao je postignuti rezultat.

-Dugačak i naporan dan, koji je na kraju bio uspešan.Ima prostora za napredak, tako da znamo na čemu treba da radimo kako bi došli do željenog cilja i najsjajnijeg odličja.Ako uzmemo u obzir sve što se dešavalo i uslove koje smo imali za takmičarsku pripremu,moramo biti zadovoljni postignutim rezultatom. Sada nam predstoji debi na seniorskom prvenstvu Evrope i krećemo sa pripremama za najveće takmičenje u ovoj sezoni rekao je Vladimir Jovičić.